Alex korkusu

Güncelleme Tarihi:

Alex korkusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 09:56

CSKA Moskova Teknik Direktörü Valery Gazzaev, "Alex de Souza'nın oyun zekasına hayran olmamak elde değil. Ona çok dikkat etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

Rus Ligi’nin bitmesi ve kötü hava şartları nedeniyle İstanbul’a 350 km. mesafedeki Xanthi (İskeçe) kentinde kampa giren CSKA takımı teknik ekibi ve oyuncuları, dev maç öncesi Fanatik gazetesinden Kaan Bora'ya önemli açıklamalar yaptı. Batı Trakya Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı ve bir dönem Fenerbahçeli Kemalettin Şentürk’ün de formasını giydiği Yunan 1. Ligi ekiplerinden Skoda Xanthi’nin tesislerinde çalışan Rus ekibi, bugün öğle saatlerinde İstanbul’a gelecek.

CSKA Moskova’nın başarılı hocası Valery Gazzaev, her maça olduğu gibi Fenerbahçe karşısına da galip gelmek için çıkacaklarını ifade etti. 2005 yılında Rus ekibiyle UEFA Kupası’nı alıp tarihe ismini yazdıran tecrübeli teknik direktör şunları söyledi: “Spekülasyonlara gerek yok. Takımda eksikler var. Birçok önemli oyuncum sakatlıkları ve cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Ama bu hiç önemli değil. Çünkü biz CSKA’yız. Geçmişinde birçok şampiyonluklar ve zaferler bulunan bir takımız. Her maça kazanmak için çıkarız.

Carlos’un kalitesini herkes biliyor
Grupta iddiamız kalmadığı için bu mücadelede genç isimlere şans verip onların performansını üst düzey bir maçta görmek istiyorum. Motivasyon var ya da yok. Bunlar işin detayı. Biz profesyonel bir takımız. Tabii ki bir Şampiyonlar Ligi maçı oynamak başlı başına zaten bir motivasyon sağlar. Fenerbahçe her pozisyonda kadrosunda iyi oyuncular bulunduran bir rakip. Her zaman tehlikeliler. Ama en dikkat edilmesi gereken isim Alex. Onun oyun zekasına gerçekten hayran olmamak elde değil. Roberto Carlos’un kalitesini herkes biliyor. Kezman çok önemli bir golcü. Bize karşı oynamazsa lehimize olur. Semih son dönemde çok formda. Onu milli takımda da takip ettim. Etkili bir forvet. Bir de tüm bunların yanında Zico faktörü var. O, dünya futbolunun kabul ettiği bir isim ve başarılı bir çalıştırıcı. Şansımız az, ama Fenerbahçe’ye karşı mevcut. Fenerbahçe gruptan çıkarsa nereye kadar gider, bilemem. UEFA’yı kazandığımızda kimse bize başta şans vermiyordu. Ancak biz inandık ve başardık. Şampiyonlar Ligi zor bir kulvar, ancak mücadele ve çalışmak başarıyı doğal olarak getirecektir. Fatih Tekke, Zenit’te fazla forma şansına vakıf olamadı ama her takımda oynar.

Haberin Devamı

"Tek kale maç olabilir"
Rus Milli Takımı’nın da kaleciliğini yapan Akinfeev ise ses getirecek açıklamalar yaptı. Son dönemdeki başarılı performansıyla Avrupa’nın devlerini peşine takan 21 yaşındaki kalecinin sözleri şöyle: “Tabii ki Fenerbahçe favori. Bir kere arkalarında çok önemli bir seyirci desteği olacak. Bu, takımı bir anlamda itecektir. Baskılı oynamalarını bekliyorum. Belki de maçın büyük bölümü benim kalemin önünde geçecek. Fenerbahçe evinde her zaman iyi oynuyor. Ancak biz de kazanmak istiyoruz. Bizim de bir ismimiz var ve Rusya’nın prestiji için oynayacağız. Ne yapalım yani, sahaya çıkınca mücadele etmeyelim mi? Taraftarımız da bizden galibiyet bekliyor. Moskova’daki karşılaşmada biraz şanssızdık. Ama Fener de fena oynamadı. Alex ve Roberto Carlos en çekindiğim isimler. Volkan da iyi ve başarılı bir kaleci. Siz zaman zaman eleştirildiğini söylüyorsunuz. Böyle bir şey varsa ona haksızlık ediliyor.”

Haberin Devamı

"Kaybedersek çok üzülmem"
Rusya’da futbol kariyerini devam ettiren Caner Erkin, Fenerbahçe’ye yenilirlerse çok üzülmeyeceğini açıkladı. Genç yıldız, “İlk defa yabancı bir takım formasıyla bir Türk takımına karşı forma giyecek olmanın heyecanını taşıyorum. İddiamız yok ama bu durum bizim için avantaja dönüşebilir. Çünkü stres yaşamamamız nedeniyle rahat çıkacağız sahaya. Kazanmak için mücadele edeceğiz. Hocam oynatırsa elimden geleni yapacağım. Ama şu da bir gerçek ki, bizim için iş işten geçti. Yenilsek de çok üzülmem. En azından bir Türk takımı Avrupa’da yoluna devam eder. Takım arkadaşlarımın az bir kısmı Türkiye’de maç oynadıkları için atmosferi biliyor. Ancak çoğu bana stadın ambiansının nasıl olacağını soruyor. Devamlı maçla ilgili sohbet ediyoruz. Buraya geleli bir sene oldu. Başlarda tamamen farklı bir kültür ve dil olduğu için zorlandım. Fakat şimdi Rusça da öğrenmeye başlayınca zorlukları atlatıp, alıştım desem yalan olmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MİNİ YORUM

Güle oynaya geliyorlar
İki gün boyunca CSKA Moskova’nın Yunanistan kampını takip ettik. Rus temsilcisi, ununu elemiş eleğini asmış bir havada. Teknik direktör Gazzaev disiplin altına almaya çalışsa da, oyuncuların büyük kısmının motivasyonu neredeyse sıfıra yaklaşmış durumda. Xanthi’de ciddi bir hazırlık kampının aksine stres atma özelliği göze çarpıyor. Ve “Fenerbahçe maçına kadar kafamız rahat olsun, rahat bir ortamda çalışalım” görüntüsü hakim. İki yıldız Jo ve Wagner Love kampta yok. 2005 UEFA finalinde yaptığı asistlerle CSKA Moskova’yı zafere taşıyan isimlerin başında gelen Carvalho da salonda çalışıyor. Dudu ile Rahimiç cezalı. Takımın yarısı neredeyse Fenerbahçe karşısında sahada olmayacak. Gazzaev’in “Forma vereceğim” dediği genç oyuncular, Saracoğlu’nda oluşacak ambianstan çekiniyor. Normal şartlar altında ev sahibi olmanın verdiği avantajla bir adım önde olan Sarı-Lacivertliler, bu veriler ışığında daha da ön plana çıkıyor. Gerçi futbolda hiçbir maç oynamadan kazanılmaz. Ancak şartlar Fener’in lehinde ve şu anda kağıt üzerinde kesin favoriler. Tek farklı galibiyet bile büyük sürpriz olur. Ancak şunu da vurgulamadan geçmeyelim. Temsilcimiz, Ruslar’ın genine işlemiş olan disiplinli oyun ve iş ahlâkını göz önünde bulundurmalı. Böylesine olumlu şartlar altında gruptan çıkıp yoluna devam etmemenin mazereti kesinlikle olamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!