Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinden aşure ikramı

Güncelleme Tarihi:

Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinden aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 17:53

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi, muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kalkan, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesinin Nilüfer ilçesi Ataevler Mahallesi'nde düzenlediği aşure dağıtımında yaptığı konuşmada, bir muharrem orucunu ve matemini daha geride bıraktıklarını söyledi.

Sabır, metanet ve acının gözyaşına aktığı bu matem günlerine insanlık açısından bakıldığında aradan yüzyıllar geçmesine rağmen değişen bir şey olmadığını anlatan Kalkan, "Savaşlar, katliamlar, haksızlıklar tüm hızıyla devam etmiştir. Bu gelip geçici dünyada Kerbela'da zulmü o masum insanlara reva görenler bugün yaşıyor mu? Yaşamıyorlar ancak ne acıdır ki o gün zulmedenler yok olsa da zulüm yok olmamıştır" dedi.

Kalkan, bugün Suriye'de masum canların çığlıklarını duymamanın ve hissetmemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Alevi toplumunu tanımayanların, her on iki imam orucunda gözyaşlarının sadece Kerbela'ya aktığı sanmamasını isteyen Kalkan, şöyle devam etti:

"O gözyaşları gözlerimizden süzülüp olanca kederiyle susuzluktan her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybettiği Afrika'ya akar. İnsanlığın yok sayıldığı, barbarca katledildiği Irak ve Suriye'de IŞİD zulmüne karşı da akar. Zulüm var oldukça gözyaşı akacaktır, akmaya da devam edecektir. İnsanlığın, merhametin, vicdanın yenik düştüğü, ölümün kutsandığı her yer ama her yer bizim için Kerbela'dır. Bu oruç, bu matem bize gökyüzünden inmemiştir. Kutsal bir kitaptan da emredilmemiştir. Tam tersine bu matem, bu suskunluk, bu keder, Hakk'ın adaletine karşı çıkan zalimlere karşı sessiz bir isyan, bir yakarış, bir çığlık olarak yeryüzünden gökyüzüne Yaradan'a doğru bir şefaat olarak yükselmiştir."

Dua edilmesinin ardından aşure dağıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!