Alem vagonu temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Alem vagonu temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 15:04

Hürriyet Ankara’nın, “Alem vagonu” haberiyle gündeme getirdiği Batıkent metrosunun Batı Merkezi istasyonu yanında bulunan eski yolcu vagonu, temizlendi. Kullanımdan kaldırıldıktan sonra bölgeye konulan vagon, alkol ve madde bağımlılarınca mesken edinilerek, büyük zarar görmüştü.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın haberinin ardından harekete geçen yetkililer, vagonun içinde ve çevresinde temizlik çalışması yaptı. Vagonundaki alkol şişeleri, çöpler ve cam kırıkları temizlenirken, üzerindeki sprey boyalı yazılar silinmedi. Vagona verilen zarar, temizlik çalışmasının ardından ortaya çıktı.

VAGONUN TCDD İLE İLGİSİ YOK

Öte yandan, “Alem vagonu” haberiyle ilgili TCDD Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, daha önce hurdaya ayrılan vagonun özel bir şirket tarafından alındığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Habere konu eski yolcu vagonu, ekonomik ömrünü doldurduğundan hurda olarak Sakarya TÜVASAŞ’tan MKE kurumuna verilmiştir. MKE Kurumu’nun da söz konusu vagonu 3 Mart 2017 tarihinde Yeniçeri Temizlik Turizm İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi’ne verdiği bilgisine ulaşılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!