'Albüm' filminin gösterimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Albüm filminin gösterimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 09:23

'Albüm' filminin gösterimi yapıldı

Haberin Devamı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Antalya Film Festivali kapsamında gösterimi yapılan 'Albüm' filminin oyuncusu Şebnem Bozoklu, bazı sahneleri 100 defa tekrarladıklarını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 53'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde gösterimi yapılan 'Albüm' filmi seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki filmin gösterimine seyircilerin ilgisi yoğun oldu. Gösterimin ardından filmin yönetmeni ve sanatçılar söyleşide soruları yanıt verdi.
18 FARKLI ÜLKE
Yönetmen Mehmet Can Erdemoğlu, filmin farklı coğrafyalara ulaşmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Şimdiye kadar 18 ülkede filmin gösteriminin yapıldığını ifade eden Erdemoğlu, oldukça kısıtlı bir fonla filmi çektiklerini kaydetti. Çekimlerin üç yıl sürdüğünü dile getiren Erdemoğlu, filmle niyetinin insanlara tepeden parmak sallamak olmadığını, filmin kara bir komedi olduğunu söyledi.
BOZOKLU'YU ETKİLEYEN SENARYO
Filmin kadın başrol oyuncusu Şebnem Bozoklu da senaryoyu okuduğunda çok etkilendiğini kaydetti. Bazı sahneleri çekmek için belki 100 defa tekrarladıklarını kaydeden Bozoklu, "Filmin aile eleştirisini, toplum eleştirisini doğru buluyorum. Bu filmdeki karakterleri, insanları tanıyorum, bu insanların içinde yaşıyorum. Bu insanların benden uzak olduğunu düşünmüyorum" dedi.
DÜNYA PRÖMİYERİ CANNES'DA YAPILMIŞTI
Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası Bölümü'nden France 4 Visionary Award, Kudüs Film Festivali'nden FIPRESCI Ödülü'yle dönen Mehmet Can Mertoğlu imzalı 'Albüm', ırkçılık üzerine bir etüt ve burjuva ahlakının riyakarlığını hedef alan bir kara komedi. Evlat edindikleri bebeğin kendilerinin olduğunun sanılması için düzmece hamilelik ve doğum fotoğrafları çektirerek bir albüm hazırlayan, ardından da başka bir kente yerleşen genç çiftin öyküsünü anlatıyor. 'Albüm'de bu genç çifti Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç canlandırırken, diğer rolleri Zuhal Gencer Erkaya, Muttalip Müjdeci, Müfit Kayacan ve Rıza Akın üslendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!