Albino sergisi

Güncelleme Tarihi:

Albino sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 16:34

İsrailli fotoğrafçı Yulia Taits’ın fotoğraflarını temel alarak resimler yapan ressam Nursel Bayram’ın ‘Beyaz Melekler’ isimli sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Sergide, özellikle Tanzanya’da büyük şiddete uğrayan ‘Albino’ insanlara dikkat çekmek istediğini belirten Bayram, çalışmalarında Tanzanya’nın doğal güzelliklerine de yer verdiğini söyledi. Sergiye Türkiye’nin eski Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu da katıldı. Davutoğlu, Tanzanya’da Albino insanların katliam, ayrımcılık ve saldırılara maruz kaldığını, çeşitli inanışlar nedeniyle uzuvlarının kesildiğini aktardı. Büyükelçilik yaptığı dönemde eşinin kurduğu dernek sayesinde Albinoların yaşadıkları katliamı araştırdıklarını ve bunun sona ermesi için mücadele ettiklerini dile getirdi.

LANETLİ OLARAK GÖRÜYORLAR

Sergiye katılanlar arasında Tanzanyalı albino Chevawe Khadija Kasure de yer aldı. Kasure, konuşmasında “Halk Albinoları lanetli ve problem olarak görüyor. Tanzanya halkı, Albinoların sihirli olduklarına inandıkları için vücutlarının bir kısmını kesip büyü yapıyor. Albino, bir hastalık değil. Büyü için albinoluları katledenler bilsinler ki masum insanları öldürüyorlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!