Albayraklar olayı

TÜRKİYE'de Albayraklar isimli bir şirketler grubu var. Bunlar Recep Tayyip ve AKP'ye en yakın olan kimseler. Trilyonlarla, katrilyonlarla oynuyorlar.

Gerek Recep Tayyip ve gerekse şimdiki Başkan Müfit Gürtuna döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çok büyük işler ve çok büyük ihaleler aldılar. Yıldızları onların sayesinde parladı.

Ama onlar da ‘‘vefalı’’ insanlar! İslamcı bir gazete çıkarıyorlar. Bu gazete Recep Tayyip ve ekibine en büyük desteği verdi. AKP iktidarını övmekle bitiremiyor.

Yani çark çok iyi çalışıyor. Tayyip onlara ihale veriyor, onlar gazeteleriyle Tayyip'e destek veriyor. ‘‘İslamcı’’ olmakla ‘‘tüccar’’ olmak böyle bağdaşıyor!

Emme basma tulumba sistemi!

Albayraklar'
ın birader patronları hakkında başlatılmış soruşturmalar, ihaleye fesat karıştırma gibi iddialarla açılmış davalar ve yedikleri cezalar var.

Ama Albayraklar durmuyor, hele AKP döneminde işleri çok iyi gidiyor!

Doğrusu AKP iktidarı da onlara karşı ‘‘vefalı’’ çıktı. Geçenlerde gargaraya getirip CHP'yi de uyutarak çıkardıkları 2 maddelik bir yasa ile onların 100 trilyon lira dolaylarında vergi kaçağını affediverdi.

Neyse ki işin üzerine gittik, Cumhurbaşkanı bu yasayı veto etti. Aynı yasayı bir kez daha çıkarmaları biraz zor. Altından kalkamazlar.

* * *

Efendim şimdi gelelim bir başka konuya. Mart ayı sonlarında bir özelleştirme ihalesi yapılıyor. SEKA Balıkesir káğıt fabrikası özelleşecek. Ne hikmetse ihaleye sadece bu Albayraklar giriyor. Tek tabanca!.. Ve nedense, başka hiçbir firma ihaleye teklif vermiyor!

Bu fabrika Balıkesir'in yanıbaşında. 40 bin metrekare kapalı alana sahip. Burada milyonlarca dolarlık araç gereç, makine teçhizat var. Şakır şakır káğıt üretiyor.

Fabrika ayrıca 1 milyon 795 bin metrekare açık alana sahip.

Albayraklar tek tabanca girdikleri ihalede ne kadarlık teklif veriyorlar biliyor musunuz?.. Şimdi sıkı durun:

Sadece 1 milyon 100 bin dolar!

İnsaf, insaf! Büyük kentlerde lüks bir daire fiyatı.

Daha doğrusu, ölmüş eşek fiyatı.

Uzmanlar bu fabrikanın en alt düzeyde hesaplanan bedelinin 100 milyon dolar olduğunu söylüyor.

* * *

Hangi iktidarın kamu malını böyle peşkeş çekmeye hakkı olabilir? Bu nasıl iştir?

Şimdi bu göstermelik ihalenin sonucunu izleyeceğiz. Bakalım SEKA Balıkesir káğıt fabrikası bu fiyata, ya da pazarlıkla birkaç bin dolar daha ekleterek Albayraklar'a verilecek mi, verilmeyecek mi?

CHP bu işlerin üzerine gitsin. Recep Tayyip döneminde Albayraklar'a belediyenin kaç trilyonluk ihale verdiğini ortaya çıkarsın, şu karmaşık ilişkiler yumağını çözsün.

Böyle özelleştirme olur mu? Özelleştirme, kamu malını yandaşlara peşkeş çekmek mi?

Ayıptır yahu!


EL TAYYİP KİTABI


Mehmet Bölük'ün yeni bir kitabı çıktı: ‘‘El Tayyip’’. (Toplumsal Dönüşüm Yayınları).

Lütfen okuyun, Recep Tayyip'i daha iyi tanıyın. Onun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptıklarını ve söylediği sözleri bir kez daha görün... Ve şimdi Türkiye'yi ‘‘Başbakan’’ kimliği ile kimin yönettiğini anlayın...

Çünkü bir insanın gerçek kimliği ve kişiliği, geçmişidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluklar, belediye parasının hangi amaçla kimlere peşkeş çekildiği, yandaş şirketler, İGDAŞ ve AKBİL dosyaları, köktendinci örgütlenmeler, tarikatler, şimdi tek tek devletin en önemli görevlerine taşınan belediye kadroları, vakıflar, kıyak ağaç işleri, Albayraklar, İstanbul'un ilk imam başkanı...

Tekmili 36 kısım birden!

Bu kitabı mutlaka okuyun.
Yazarın Tüm Yazıları