Albayrak: Tekirdağ trafiğinde ciddi rahatlama olacak

Güncelleme Tarihi:

Albayrak: Tekirdağ trafiğinde ciddi rahatlama olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:31

Albayrak: Tekirdağ trafiğinde ciddi rahatlama olacak

Haberin Devamı


TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hükümet Caddesi'ne paralel bir yol yapacağız. Ciddi bir rahatlama olacak" dedi.

Tekirdağ'da Büyükşehir Şehir Belediyesi ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 'Hükümet Caddesi ve Tekira Kavşağı Düzenlenmesi' konulu toplantı düzenledi. Toplanıya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Berkay Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral, Zabıta Daire Başkanı Hasan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan, meclis üyeleri, esnaf ve vatandaşlar da yer aldı. 

Toplantıda açılış konuşmasını Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, 2014 yerel seçimleri öncesinde gerek yerel gerekse ulusal basınının kendilerine Tekirdağ'ın büyükşehir olacağını ve bu konudaki düşünceleri sorduğunu belirterek, "Ben de kısaca yaşam maliyetlerinin artacağını, ancak kaynak yönünden güçlü bir belediyenin yapacağı alt ve üst yapı, sosyal projeler ile daha yaşanılabilir bir kent olacağını söylemiştim. Ancak bu süreçte bazı sıkıntıların olması da gayet doğaldır. Bugün üyelerimizin bize bildirmiş olduğu serzenişler Hükümet Caddesi'ndeki düzenlemeleri konuşmak için bir aradayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'ın duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum.ö dedi.Cengiz Günay'ın ardından bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Sami Kayın ise “Büyükşehir Belediye Başkanımızın duyarlılığı doğrultusunda bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Yapılan düzenlemeler ile esnafın işlerini hareketleneceğine inanıyorum. Toplantımız herkes için hayırlı olsun" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 30 Mart 2014, Tekirdağ'da büyükşehir belediyesinin göreve geldiği tarih olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"15 Ekim 1923, Tekirdağ Edirne Vilayetine bağlı bir sancakken valilik olmuş. Tam 93 yıl boyunca adresimizin altına hep Tekirdağ yazdık. 30 Mart 2014'ten sonra aynı adresin altına Süleymanpaşa yazıyoruz. Bir gecede çıkan bir kanunla ilimiz büyükşehir oldu. Uzun yıllardır süren köy geleneği bu kanunla mahalle oldu. Belde belediyeleri için de aynı durum geçerli. Tekirdağ 11 ilçenin ortak adı oldu ve yıllardır yerel belediyelerin yaptığı hizmetlerin yüzde 70'ini büyükşehir belediyesi yapmaya başladı. Vatandaşa büyükşehir olmanın ne demek olduğu iyi anlatılamamış olabilir. Biz göreve geldiğimiz günden bir yıl sonra her şeyi sistemli çalışır hale getirdik. Her ilçenin kendine göre trafik sorunları var. Bir önceki belediyenin yani o zamanki adı Tekirdağ Belediyesinin de ulaşımla ilgili planları var. Bu planın içerisinde de ana hedeflerden birisi Hükümet Caddesi'nin tek yön olması ve Pazar yerinin kalkması. Belediye Meclisinde bu konular, yeni Pazar yerinin yeri belirlenmiş. Biz de göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan ile birlikte tüm ilçeleri içinde alan bir plan hazırladık. Tekirdağ'ın ana hedeflerinden birisi Meydan Projesidir. Meydan Projesi dediğimiz Özel Proje Alanı 1; yıkılan belediye, valiliği kapsayan bir meydan projesi var. Bu projeyi başlatmamızı en büyük nedeni de Tekirdağ'ın deprem tehlikesidir. Bunu en iyi yıktığımız belediye binasında yaşadığımız depremde anladım. Para bulursunuz ama insan bulamazsınız. Bu yüzden o binayı yıktık. Büyük Meydan projesini adım adım gerçekleştiriyoruz. Bu proje onaylandı ve Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Yıktığımız belediyenin altına da 580 arabalık yer altı otoparkı yapacağız, onun da projesi hazırlandı. Meydan Projesinin bulunduğu yerdeki binalarda 10 bin kişilik bir hareketlilik var.Bunun dışında Hükümet Caddesi için birçok çözüm düşündük. Alttan tünel yapmayı düşündük, tarihi bir yer olduğu için olmuyor. Üstten gitmeyi düşündük, binalar birbirine çok yakın olduğu için bu da mümkün olmadı. Mecburen bu yolu yeniden kullanmak durumunda olduk. Yaşım gereği Tekirdağ'ın çok eski zamanlarını bilen biriyim. Şimdiki Cengiz Topel Caddesinin adı Kömür Pazarı'ydı ve orada kömür satılıyordu. Şimdi orada kömür satmak mümkün mü? Günümüzde oradan günde ortalama 36 bin araç geçiyor. Başka bir gerçek var ki; Tekira da oradaki bütün sistemi kilitliyor. Tekira'nın oraya yapılması Tekirdağ'ın en büyük yanlışıdır. Böyle olunca biz de mecburen bazı sistemlerimizi Tekira'nın oradaki hareketliliğe göre yönlendiriyoruz. Pazarın kalkması kesinlikle kalkması gerekiyor. Dünyada artık küresel ilkim değişikliği yaşanıyor, yağmurlar eskisi gibi rahat akacak kanal bulamıyor. Süleymanpaşa'nın merkezide 80 kilo yağışlar görüyoruz. Kendi belediye binamızı yapıyoruz. Bu bina bitmeye yakın Hükümet Caddesi'ne paralel bir yol yapacağız. Ciddi bir rahatlama olacak. Bugünkü toplantının amacı karşılıklı önerilerimizi dile getirmek."


Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Danışmanı Prof. Dr. Halim Ceylan'ın Hükümet Caddesi ve Tekira Kavşağı'ndaki ulaşım konusunda gerçekleştirdiği sunumun ardından, esnafların öneri ve taleplerini dile getirmesi ile son buldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!