Alaşehir'de demokrasi şehitlerini anma mitingi

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde demokrasi şehitlerini anma mitingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 05:22

Alaşehir'de demokrasi şehitlerini anma mitingi

Haberin Devamı

ALAŞEHİR kaymakamlığı tarafından organize edilen "Darbeye teröre hayır, birliğe, kardeşliğe evet" mitingi, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile yaklaşık 15 bin Alaşahirli'nin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.



Alaşehir kaymakamlığı tarafından organize edilen Demokrasi Şehitlerini Anma "Darbeye teröre hayır, birliğe, kardeşliğe evet" mitingi yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Gece, şehitler anısına yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Mitinge, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Orman Ağaçlandırma Şefliği tarafından Darbe şehitleri sayısı kadar fıstık çamı fidanı dağıtılan gecede konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "12 Eylül'ü yaşayan bir üniversite öğrencisiyim. O günlerin neleri götürdüğünü çok iyi biliyoruz. Sonra o ihtilal silinip gitti. Allah bir daha bu ülkeye ihtilal nasip etmesin, diyerek bu günlere geldik. Ama birkaç kendini bilmezin 15 Temmuz'daki oyununun ne olduğunu, önümüzdeki günlerde ayrıntılarının netleşeceği bunların altından neler çıkacağını hep birlikte izleyeceğiz. Bu günlerde bir olmayı bilen bütün olmayı tek vücut olmayı bilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu konudaki refleksinin ne olduğunu dosta düşmana gösterdik" dedi.



AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi beyinleri uyuşmuş haşhaşiler milletimize karşı namlusunu çevirmiştir. Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın işaretiyle Manisa Manolya Meydanı'nda Rabia işareti yapan AK Partililer, Bozkurt işareti yapan ülkücüler, yumruklarını havaya sıkarak protesto eden Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizle beraber meydanlardaydık. Bu darbe milletimize karşı yapılan bir darbeydi. Bu dik duruşlarından dolayı bütün siyasi partilileri kutluyorum. Adeta Çanakkale harbi gibi, kurtuluş harbi gibi meydanlara çıkanları kutluyorum. Geçenlerde çıkmış diyor ki 'ne diye seviniyorsunuz, ahmaklar' diyor. Düğün dernek varmışçasına seviniyorsunuz. 'Neyi kutluyorsunuz' diyor o Amerika'daki terörist başı. Bende ona diyorum ki Alaşehir'de millet bu meydanda, siz neredesiniz, hepiniz Almanya'ya, Gürcistan'a, Yunanistan'a Amerika'ya kaçtınız. Eğer mertseniz gelin Alaşehir Meydanı'na. Ama bunlar korkaktırlar. Ama sizlerin sayesinde darbecileri püskürttük. Bu meydanları başkomutanımızın ikinci bir emrine kadar boş bırakmayacağız. Bu toplumun güçlenmesini hiç kimse istemiyor. Ama biz birlik olarak, CHP ve MHP'nin de desteği ile hapsinin üstesinden geleceğiz" dedi.

Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!