Alaçatı Turizm Derneği'nden cep kitaplı tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı Turizm Derneğinden cep kitaplı tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 11:10

Alaçatı Turizm Derneği'nden cep kitaplı tanıtım

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme'nin ilçesinin turizm cenneti olan mahallesi Alaçatı'yı, buradaki küçük otelleri, sörf yerlerini, plajları, restoranları, kafeleri, alışveriş yerleri ve mahaledeki sanatsal faaliyetleri tanıtan bir cep kitabı hazırlandı.

Alaçatı Turizm Deneği tarafından hazırlatılan Alaçatı'nın tarihi, Alaçatı'nın simgesi haline gelen yel değirmenleri ve taş evleri hakkında bilgilere yer verilen cep kitabında, Alaçatı Ot Festivali'nin de içinde yer aldığı, Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim Projesi' kapsamındaki festivallerle ilgili bilgilere de yer verildi. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan cep kitabında, ayrıca Alaçatı'da çeşitli tarihlerde düzenlenen; 'Alaçatı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', (Alaçatı Sanat Haftası', 'Alaçatı Big Fish Turnuvası', 'Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası' hakkında açıklamalar da yer aldı.

Alaçatı mutfağı ve lezzetleri ile ilgili bilgilerin de yer aldığı tanıtım kitabında, bisiklet meraklıları için, Ovacık parkuru, Yeşil Yol ve Karaköy parkurları da tanıtıldı. Cep kitabında; Alaçatı'nın yakın ve uzak çevresindeki gezilip görülmesi gereken yerler hakkında da açıklamalar yer aldı.

"DÖRT MEVSİM YAŞANMASI GEREKEN TURİZM CENNETİ"

Alaçatı Turizm Derneği tarafından hazırlanan tanıtım kitabına bir önsöz yazan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı'nın ülke turizminin yükselen yıldızı olduğunu vurgulayıp, "Alaçatı, dar sokakları ve korunmuş mimarisiyle, rüzgarı, denizi ve güneşiyle, mavinin her tonunu bulabileceğiniz mavi bayraklı koyları ve güleç yüzlü insanlarıyla, muhteşem coğrafyaya sahip kentin adıdır. Alaçatı, tüm bu korunmuş güzelliklerine ek olarak, gelenek ve görenekleriyle dört mevsiminde yaşanması gereken turizm cennetidir. Yakın tarihe kadar eski bir balıkçı kasabası olan Alaçatı'da tarıma dayalı bir hayat sürülürken kısa zamanda çok önemli adımlar attık. Korumacı turizm kelimesini duyuran, dünyanın sayılı gazetelerinde 'görülmesi gereken yer' olarak bahsedilen Alaçatı, bugün turizmde bir dünya markası olma yolunda büyük adımlar atmıştır. Kültür ve sanatıyla adından söz ettiren beldemiz, uzun soluklu projelere de sahip olmanın heyecanını yaşamaktadır" dedi.

"İNSANIYLA, TARİHTEN GELEN KİMLİĞİ VE KÜLTÜRÜYLE BUGÜNKÜ ALAÇATI OLDU"

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri de tanıtım kitabına yazdığı yazıda, "Sadece turizmi geliştirmeye değil, Alaçatı'nın yaşam kültürünü ve tarihi dokusunu korumaya yönelik önemli adımlar attık. Alaçatı, içinde yaşayan insanıyla, tarihten gelen kimliği ve kültürüyle bugünkü Alaçatı oldu. Bunları korumak, Alaçatı köylülerinin burada yaşaya devam etmesini sağlamak öncelikli hedeflerimizden. Turizmi, bir yaşam kesitinden keyif almak olarak tanımlıyor ve başarılı bir turizm yaklaşımı için o yaşam kesitine saygı göstermenin ve korumanın kaçınılmaz olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"YEREL MARKALARIN VE İŞLETMELERİN YAŞAMASI, KORUNMASI VE DESTEKLENMESİNİ İSTİYORUZ"

Alaçatı'yı; romantik, dingin, keyifli, huzurlu, aynı zamanda eğlenceli bir yerleşim yeri ve saygın bir turizm beldesi olarak hayal ettiklerini vurgulayan Denizeri, yazısında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Büyük şehirlerin karmaşasından kaçmak için geldiğiniz bu şirin Ege mahallesinde, yerel mutfağın farklı lezzetlerini, kendine özgü sunumları ile servis eden birçok restoran ve kendine has butik hizmet anlayışı ile kendinizi evinizde hissedebileceğiniz birçok otelimiz var. Alaçatı'da yerel markaların ve işletmelerin yaşaması, korunması ve desteklenmesini istiyoruz. Böylelikle seyahat edenlerin, geldikleri yerden farklı kültürleri deneyimleme imkanı olacak. Bu sayede hem yerel kültürün korunmuş, hem de tanıtılmış olacağını savunuyoruz. Turizm Derneği olarak temel hedeflerimizden birisi de geceleme sayısını arttırmak ve turizm sezonunu 12 aya yaymak. Sezonun uzaması ile maliyetler düşecek, turizmden hem işletmecimizin, hem de misafirimizin aldığı keyif artacaktır. Bunun için öncelikle Çeşme Yarımadası'nın bir bütün olarak ele alınmasının, Reisdere, Germiyan, Ildır, Dalyan gibi komşu mahalleri ve farklı dönemlerde yer alan değişik festivalleri ile öne çıkmasının önemi büyüktür."

Alaçatı Cep Kitabı, Alaçatı Turizm Derneği'ne üye olan otel ve işyerlerine dağıtıldı. Tanıtım kitabı, Çeşme'nin katılacağı turizm fuarlarında da fuar ziyaretçilerine dağıtılacak.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!