GeriSeyahat Alaçatı’da Su’dan Palas
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alaçatı’da Su’dan Palas

Alaçatı’da Su’dan Palas

Hengâmenin tam ortasında ama hafif gizli, popüler olan her şeyin tam dibinde ama pek sakin. Çok konuşuluyor, beğeniliyor ama tatlı ruhunu hiç bozmuyor. Hacımemiş Mahallesi’ndeki Su’dan Palas, insanı bildiğin mutlu ediyor.

NEDEN ŞİMDİ?

Tam sezonu. Elbet yolunuz Alaçatı’ya düşecek, kan ter içinde başınızı sokacak şirin bir köy odası arayacaksınız.

ÖZELLİĞİ NE?

Her süiti/apartı birbirinden bağımsız, alakasız, hakiki Alaçatı ruhunu hiç de sırıtmadan taşıyan, nitelikli, kişilikli, biraz cilveli. Salonda divan, balkonunda taş masa, yüksek tavan, kocaman pencere gibi ‘eski Rum evi’ kimliğini tamamlayacak her türlü detay var.

Alaçatı’da Su’dan Palas

AKLINIZDA BULUNSUN!

Bahçesinde açık ara köyün en iyi kahvaltısı dönüyor, içerden dışardan herkesi avlıyor. Otlu omleti yemelere doyamazsın. Sahibi Leyla, köpeğiyle köyde her an karşınıza çıkabilir, her türlü yolu tarif edebilir.

HANGİ ODASINDA KALMALI?

Beş farklı senaryo var, tercihler kişi sayısına göre değişebilir. Süit seçeneği iki odalı, yüksek tavanlı; standart odası fazla ‘standart’, anca tek kişilik. Bahçeye açılan odası huzur kokuyor. En ideali, açık ara apart versiyonu. İki odalı, kocaman salonlu, Ege balkonlu, ferah ve beyaz bir yer. Kahvaltı edilen bahçenin üst katı.

Alaçatı’da Su’dan Palas

YAN ODANIZDA MUHTEMELEN...

‘Gözükme’ otellerinden değil. Herkes birbirinden uzakta, kendi halinde, kendi süitinde.

BANYOSU NASIL?

Hepsi birbirinden ayrı, seksi. Kimisinde ‘Lovegrove’ adlı modern silindir şeklinde, bazısında eski usul Fransız küvet var. Açık, banyonun tam ortasında.

Alaçatı’da Su’dan Palas

GÜNÜ OTELDE GEÇİRECEKSENİZ...

Maalesef böyle bir seçenek yok. Ya odanda/apartında oturup güzelim köşenin tadını çıkarırken dekoratif niyetine kullanılmış ‘vintage’ dergileri, kitapları karıştıracaksın ya da nefesini tutup burnunu tıkayıp plaj kalabalığına karışacaksın.

OTELDEN ÇIKAR ÇIKMAZ...

Kahvaltı servisini verdiği bahçesini üs alalım. Otelden çık, düz yürü, sağa dön, karşında Traktör ve Asma Yaprağı. Yok, sola dönersen de tam Hacımemiş kalabalığının ortasına düşersin. En olmadı Capri’de bir lokma meze atarsın ağzına.

Alaçatı’da Su’dan Palas

EN BÜYÜK ARTISI

Odaların yeni elden geçmiş olması, eşyaya boğulmamış gözükmesi. ‘Alaçatı’da bir butik otel’ karikatürüne dönüşmemesi.

EN BÜYÜK EKSİSİ

Butik otelden bekleyeceğiniz küçük, tatlı hizmetler maalesef yok. Sanki otelde kalmaya gelmediniz de rica minnet birkaç günlüğüne birinin evini tuttunuz.

FİYATI

Apart seçeneğinin geceliği 500 lira. Dört kişi için ideal. Kahvaltı dahil. Diğer süitleri 200-400 lira arasında.

ADRESİ

Hacımemiş Mahallesi, 2012 Sokak No: 1-3, Alaçatı/İzmir, (232) 716 07 37

False