Alacakaranlık bitti The Host verelim

“Alacakaranlık” serisinin yazarı Stephanie Meyer’in son kitabından uyarlanan bilimkurgu “The Host” ve ilk filme göre aksiyon dozu artırılmış “G. I. Joe: Misilleme” yılın beklenen büyük projelerinden ikisiydi... Biyografik filmlerden hoşlananlara “Hitchcock”, korku arayanlara “Lanet”, aşk filmi isteyenlere de “Aşka Yükseliş” ve “Mutluluk” bu hafta gösterimde.

Haberin Devamı

Görünmeyen düşman

The Host
Yönetmen: Andrew Niccol
2013/ABD/125’

“Gattaca”, “S1m0ne”, “Lord of War/Savaş Tanrısı” gibi kalburüstü filmleriyle tanıdığımız Andrew Niccol’ün yönettiği “The Host”, “Alacakaranlık” serisinin yazarı Stephanie Meyer’in yeni çok satan serisinin ilk kitabından uyarlandı. Devamının geleceği şimdiden garantili filmin konusu şöyle: Dünya görünmeyen bir düşman tarafından istila edilmişti. İnsanların bedenleri, bu istilacılar için sahiplik yaparken bedenler bir değişikliğe uğramamış gibi görünse de, zihinleri ele geçiriliyordu. Neredeyse herkes teslim olmuştu. Geriye kalan birkaç insandan biri olan Melanie’nın de bedenini alan ruh, yetkililer tarafından bir insan bedeninin içinde yaşarken karşılaşabileceği zorluklar hakkında uyarılmış olsa da bedeninin sahibi zihninden vazgeçmeyi reddeder. Başrolünde “Atonement/Kefaret”, “Hanna” filmlerinin yetenekli genç oyuncusu Saoirse Ronan’ın olduğu “The Host”u, bilimkurgu tutkunları kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

Hitchcock Sapık’ı çekmek isterse

Hitchcock
Yönetmen: Sacha Gervasi
2012/ABD/98’

İngiliz senarist Sacha Gervasi’nin ilk yönetmenlik denemesi de olan film, sinema tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock’un çığır açan filmi “Psycho/Sapık”ın çekim sürecini anlatıyor. Sanat yönetimiyle dikkat çeken filmde Hitchcock’u Anthony Hopkins, bu süreçte en büyük destekçisi olmuş eşi Alma Reville’i de Helen Mirren canlandırıyor. Scarlett Johansson, James D’arcy, Jessica Biel, Toni Collette gibi ünlü isimlerin de rol aldığı “Hitchcock”u, sinema tarihine meraklı olanlar ve biyografik filmlerden hoşlananlar kaçırmasın.

Aksiyonun dozu artıyor

G. I. Joe: Misilleme
G. I. Joe: Retaliation
Yönetmen: Jon M. Chu

İlkini 2009’da izlediğimiz ve 300 milyon dolardan fazla hasılat yaparak seriye dönüşmesi garantilenen G. I. Joe’nun sinema serüveninde ikinci perde. Devam filminde G.I. Joe’lar sadece ölümcül düşmanları Kobra’ya karşı değil, devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor.

Bitmeyen lanet

Haberin Devamı

Lanet
Sinister
Yönetmen: Scott Derrickson
2012/ABD/110’

2005’te yönettiği “The Exorcism Of Emily Rose/Şeytan Çarpması”yla dikkatleri çeken, ardından yönettiği bilimkurgu “The Day the Earth Stood Still/Dünyanın Durduğu Gün”le ortalama bir iş çıkaran Scott Derrickson, son filmiyle yeniden korku sinemasına geri dönüyor. Ethan Hawke’un oyunculuğundan sıkça destek alan “Lanet”, bir suç yazarının yeni taşındığı evde, içerisinde evde çekilmiş korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucunda kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun ortasında bulmasını konu alıyor.

BUNLAR DA VAR

Aşka Yükseliş
3 Metros Sobre El Cielo
Yönetmen: Fernando Gonzales Molina

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer aşk filmi İspanya’dan geliyor. Film, zengin, masum kız ile yoksul ve asi oğlanın onlara karşı çıkanlara inat birlikte olmaya çalışmalarını konu alıyor.

Mutluluk
Bliss
Yönetmen: Doris Dörrie

“Men/Erkekler”, “Nobody Loves Me/Kimse Beni Sevmiyor”, “Cherry Blossoms/Kiraz Çiçekleri” gibi unutulmaz filmleriyle tanıdığımız Alman kadın yönetmen Doris Dörrie’nin son filmi “Mutluluk”, “Mutlu olmak için neleri göze alırsınız?” sorusuyla yola çıkıyor. Dörrie’nin Ferdinand von Schirach’ın çok satan aynı adlı kitabından uyarladığı filmi, savaş mültecisi olan ve seks işçiliği yapan Irina ile evsiz bir serseri olan Kalle’nin imkânsız görünen aşkını anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları