AKUT'tan 'Afet Bilinçlendirme Semineri'

Güncelleme Tarihi:

AKUTtan Afet Bilinçlendirme Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 10:52

AKUT'tan 'Afet Bilinçlendirme Semineri'

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de faaliyet yürüten Arama Kurtarma Derneği (AKUT),  'Deprem Bilinçlendirme Seminerleri' kapsamından eğitim vermeyi sürdürüyor.
Mersin Sanayici ve İş  İnsanları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde, Mezitli Belediyesi Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen programa katılan AKUT ekipleri, 'Genel Tanıtım ve Afet Biliçlendirme Semineri' verdi. AKUT  Ekip  Lideri Doğan Göktekin, Mersin ekibi hakkındaki genel bilgilendirme,eksikler, gönüllü kabulü hakkında bilgiler verdi. Konuşması sırasında kentin acil durumlara hazırlık planı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Göktekin, son durumu katılımcılarla paylaştı.
AKUT Mersin Seminer Sorumlusu Erkan Demir tarafından yapılan sunumda, ''Toplumumuzda genel olarak deprem ve hazırlıklı olma konularında ölümcül olabilecek yetersiz, eksik ve yanlış bilgilediği endişe ile izlenen bir konudur. Oysa ki afete dönüşen depremlerde ne yazık ki her şey çok zorlaşmakta, deprem için oluşturulmuş resmi kurumlar, yerel ekipler ve sivil toplum kuruluşları da yetersiz kalabilmektedir'' dedi.
Olası bir deprem felaketi sonrasında yaşanacak olumsuzluklara karşı bilgi sahibi olmak ve öncesinde önlem almanın önemine değinen Demir, ''Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir. Bizler, ne zaman gerçekleşeceği önceden bilinmeyen, en iyi ihtimalle tahminde bulunulan, dolayısıyla önceden önlem alınmasının elzem ve kaçınılmaz olduğu afetlere, afetlerin getireceği sonuçlara, afetlerden ne şekilde korunulması ve afetlere karşı ne gibi önlemler alınması gerektiğine dair toplumumuzda farkındalık çalışmaları yapıyoruz'' dedi.
Seminer, soru cevap kısmı ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!