Aktuna ile Ajda Pekkan Nisan'da nikah kıyıyor

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

Meclis kulisinde Cavit Çağlar'ı görenler, ‘‘Geçmiş olsun, işin aslı nedir?’’ diye soruyordu. Aslı faslı yok; mafya liderinin ölüm emri vardı!

ANAP'lı İbrahim Yazıcı ile birlikte, son olaylardan bunalan Çağlar'ı alıp Şeref Holü'ne geçtik. Yıldırım Aktuna da bize katıldı. Hal hatırdan sonra Çağlar, sohbete 'çok özel' bir konuyu taşıdı:

‘‘Ajda Hanım'la nikâh kararı almışsınız, tarih belli mi Sayın Bakanım?’’

Aktuna, biraz tereddütten sonra, ‘‘Kesin tarih belirlemedik, muhtemelen nisan ayında’’ diye açıkladı. Aktuna'yı yürekten kutladık. Çağlar, ‘‘Günay Restoran'da mı?’’ diye sorunca, 'Oldu mu yani!' dercesine kaşını kaldırdı:

‘‘Ben yaparsam, Çırağan'da yaparım Cavit'çiğim!’’

Muhabbet koyulaştı. Çağlar, ‘‘Bir de bakan olsaydın, Ajda Hanım'a güzel bir düğün hediyesi olurdu’’ dedi. Aktuna'nın neşesi kaçtı,‘‘İki ay önce olabilirsin demedin mi?’’ diye sordu. Çağlar, ‘‘Seni üzmek istemem şeker abim.. O zaman müsaitti, şimdi hükümete halk desteği azaldı. DTP'de senin tabanın olmadığı söyleniyor. Orada tabandan gelenlerin sayısı arttı’’ dedi.

Orta hole geçtik... Çağlar, iki bakanla bahçeye yürürken, Devlet Bakanı Mehmet Batallı, DYP'li Esat Kıratlıoğlu ve Murat Sökmenoğlu bize katıldı. Sohbet koyulaştı. Batallı, ‘‘Esat Abi, Tansu Hanım'dan kopamadın gitti be’’ diye takıldı. Kıratlıoğlu kaçın kurası:

‘‘Bak Memed, ben partime çakılıyım. Bu partiyi kuran beş kişiden iki kişi kaldık; Necmettin ve ben... Kopmam arkadaş kopamam, çünkü çakılıyım.’’

DYP'YE SİNYAL VERİYOR

Aktuna araya girip, ‘‘En şanslı parti DYP. Hükümet ortakları ANAP ve DSP kan kaybediyor. DTP yüzde 1 alamaz, Refah kapatıldı. Şans DYP ve CHP'de’’ deyince, Batallı şaşırdı, Kıratlıoğlu'da bir keyif bir keyif ki sormayın!

Aktuna'ya, ‘‘Çiller'li DYP nasıl oy alacak?’’ diye itiraz edildi. Aktuna ısrarlıydı; ‘‘Nesi var Tansu Hanım'ın? İpini medya çekmek istiyor. Parsadan olayında ne sorumluluğu var? Mal varlığında bizim Mahmut Yılbaş da bir şey çıkmaz, diyor. Hiç kuşkunuz olmasın, DYP birinci parti olur’’ diyordu.

Hayretle izleyenler dayanamayıp, ‘‘Genel Başkanın Cindoruk TBMM Başkanı iken şahit olmuş... Çiller Devlet Bakanı iken mal varlığı artıyor. Ve para yurtdışına götürülüyor. Mal varlığını başka ülkeye kaçıran biri bu ülkeyi nasıl yönetir?’’ diye sordular. Hava gerildi. Kıratlıoğlu kıs kıs gülerek, ‘‘Siyasi kararla bu hesap sorulamaz’’ dedi. Aktuna'ya koltuk da çıktı:

‘‘Demirel için, yeğeninin hayali ihracatla devleti soyduğu iddia edildi. Ne oldu? Demirel döneminde yeğeni mahkûm olup yattı. Bu da adli iştir.’’

Batallı, ‘‘Sen, Esat Abim'le Tansu Hanım'a dönüş mesajı mı gönderiyorsun arkadaş?’’ diye sordu. Aktuna, ‘‘Niye dolaylı mesaj göndereyim kardeşim, benim her şeyim açık, biliyorsunuz’’ karşılığını verdi.

AKTUNA TEPKİ ÇEKİYOR

Günlerden salıydı.. Çarşamba günü DTP grubunda, Aktuna ile Refaiddin Şahin kapıştılar. Sonra Batallı kürsüye çıktı:

‘‘Yahu arkadaş, dün kuliste DTP yüzde 1 oy alamaz, diyordun. Şimdi, hükümetten çekilelim, yoksa DTP gücünü kaybeder, diyorsun. Bu nasıl iş?’’

Gelişmelerin perde arkasını bilmeyenler şaşırmıştı. Kulise çıkıldığında, Batallı arkadaşlarına, ‘‘Bu adam kıvırtıyor arkadaş. Başbakan Yardımcısı olamayınca kendine yer aramaya başladı’’ diyordu. Cindoruk da bunu duydu.

Perşembe günü, DYP lideri Tansu Çiller kamuoyuna bir çağrı yaptı:

‘‘Bizden ayrılıp, partimize zarar vermeyenlere kapılarımız açıktır.’’













Yazarın Tüm Yazıları