Aktif yaşlılar örnek oldu

Güncelleme Tarihi:

Aktif yaşlılar örnek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 10:51

Aktif yaşlılar örnek oldu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da faaliyet gösteren Artı Nefes Vakfı tarafından Yaşlılar Haftası dolayısıyla 'Yaş Almak Zorunlu, Yaşlanmak Tercihe Bağlı' sloganıyla 'Aktif Yaşlılar' adıyla sergi açıldı, panel düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'ndaki programında açılış konuşmasını Artı Nefes Vakfı Başkanı Yaşar Kaynar yaptı. Türkiye nüfusunun her geçen yıl yaşlandığına dikkat çeken Kaynar, "Türkiye'de, 2016 yılı rakamlarına göre 6 milyon 651 bin 503 kişi 65 yaşın üzerinde. Yaşlı nüfusun yüzde 44'ünü erkekler, yüzde 56'sını kadınlar oluşturuyor. Türkiye genelinde yaş ortalaması erkekler için 75.3, kadınlar için 80.7'dir. Kısacası Türkiye yaşlanıyor" dedi.

Andre Maourois'ın 'İhtiyarlık denen şey oyunun oynanmış olduğu ve bundan sonra sahnenin başka bir nesle ait olduğu duygusunu hissetmektir' sözlerini hatırlatan Kaynar, "Yaşam bir sahne, bizler de oyuncularıyız. Sahneyi bir şekilde yeni nesillere devredeceğiz. Yaşlılığı ömür törpüsü olarak değil, huzur köprüsü olarak geçirmek için Artı Nefes Vakfı'nı kurduk" dedi.

YAŞAM EVLERİ PROJESİ

Artı Nefes Vakfı'nın huzurlu bir yaşam ve kaliteli yaş almak için nihai hedef olarak 'Yaşam Evleri' projesini hayata geçireceğini ifade eden Yaşar Kaynar, "Aktif Yaşlılar Etkinliği de bu projenin bir parçası. Etkinliğimizin amaçlarından birisi aynı hedefe yürüyen insanlarımız arasında arkadaşlıkların, dostlukların oluşturulması, kaynaşmanın sağlanmasıdır. İkinci hedef ise emeklilik döneminde kendisini torun bakmakla sınırlandırıp başka bir işe yaramazmış gibi görmeye alternatif üretmektir" diye konuştu.

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaynak Selekler de panelde sunum yaptı. Prof. De. Selekler, yaşlılık döneminde sağlıklı, huzurlu ve üretken olmanın önemine işaret etti.

Panelin ardından ömürlerini doğaya ve tarihe adayan Sümerolog Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ ile TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca'ya plaket verildi. Çığ ve Karaca'nın plaketlerini programa katılan yakınları teslim aldı.

SANAT ÜRETİMLERİ SERGİLENDİ

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (IVSA) Antalya Şubesi'nin de destek verdiği etkinlikte, yaşları 55-92 arasında değişen ve üretkenlikleriyle örnek olan 17 sanatçının resim, ebru, geleneksel el sanatları, üç boyutlu rölyef, el işi örgü, çeşitli dekoratif süs eşyaları çalışmaları beğeniye sunuldu. Sergide dans gösterisi de yapıldı.

Program, Uluslararası Tüm Yaşlılar, Engelliler Federasyonu'nun (UTEF) Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!