AKTAD'tan talasemi hastalarına destek

Güncelleme Tarihi:

AKTADtan talasemi hastalarına destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 11:19

AKTAD'tan talasemi hastalarına destek

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Talasemi Derneği'nce (AKTAD), dernek üyesi dar gelirli ailelere gıda maddesi yardımı yapıldı.
AKTAD yönetim kurulu ve sosyal yardım komitesi tarafından derneğe kayıtlı Talasemi hastalarının ailelerine gıda yardımı yapıldı. Kuru gıda, sıvı yağ, çay-şeker gibi ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 100 koli ihtiyaç sahibi hasta yakınlarına teslim edildi.
AKTAD yöneticileri, dernek çatısı altında 200 kadar talasemi hastasının mevcut olduğunu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Talasemi Merkezi'nde tedavilerine destek olunduğunu açıkladı.
'Talasemi'nin önlenebilen ve Akdeniz ülkelerinde çok sık rastlanan bir kan hastalığı olduğunu belirten dernek sorumluların, "Hastalık, bir yaşından önce solukluk, dalak büyüklüğü, gelişme geriliği ile kendini gösterir. Hastalarımızın tedavileriyle yakından ilgileniyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
AKTAD yetkilileri, derneğin ayda bir talasemi hastaları ve ailelerini bir araya getirdiğini, beslenme ve moral günü düzenlediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!