Aksoy ve Simavi güçbirliği yaptı

Çiğdem Simavi başkanlığındaki KÜSAV (Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı) ile İnci Aksoy başkanlığındaki EKAV (Erol Kerim Aksoy Kültür Eğitim Spor ve Sağlık Vakfı), eğitim ve kültüre destek için güçbirliği yapıyor.

Proje kapsamında ortaklaşa düzenlenecek olan "Takı Tasarımı Sergisi"nden elde edilecek gelir, eğitime destek için kullanılacak. KÜSAV ve EKAV’ın gelenekselleştireceği sergiye birbirinden çarpıcı tasarımlarıyla birçok ünlü isim katılacak.

Ayrıca sergi kapsamında 2 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’te Sanat Tarihçisi Prof. Dr. A. Gül İrepoğlu tarafından "Osmanlı Mücevherleri" konulu bir seminer verilecek.

Bu yıldan itibaren gelenekselleştirilecek olan "Takı Tasarımı Sergisi"nde uluslararası ödüllere sahip dünyaca ünlü tasarımcımız Sevan Bıçakçı’nın yanı sıra Osenmi’den Ayşe Durul, BPoint’ten Bilgün Dereli, Ebru Danyal, a’win’den Evin Tutkanoğlu, Katatice’den Hatice Uras ve Katharina Başer, Meltem Tahrancı, Mihri’den Mihriban Adıgül, Örge Tulga, Be-Me’den Özlem Başar ve Tansa Mermerci Ekşioğlu yeni tasarımlarını beğeniye sunacaklar.

Gelecek yıl yapılacak olan "Takı Tasarımı Yarışması"nda dereceye girecek tasarımcılar eserlerini önümüzdeki yılın sergisinde sunma imkanı da bulacak. Takı Tasarımı Sergisi’ne kardeşi Günseli Coşkuner’in tasarladığı takıyla katılacak olan Filiz Akın ise bu takının satışından sağlanacak geliri, işitme engelli çocuklar için çalışan Starkey İşitme Vakfı’na bağışlayacak.

Ayrılık yok

İpek Tuzcuoğlu’na bir süredir gecelerde yalnız rastlıyordum. Sevgilisi Nuri Öztaşkın hiçbir davette ünlü oyuncunun yanında yer almıyordu. Bu durum birçok kişi gibi benim de aklıma "ayrılık" ihtimalini getirdi. Tuzcuoğlu’nun özel hayatıyla ilgili sorulara açık yanıtlar verdiğini bildiğimden, sonunda merakımı gidermek için bunu kendisine sordum. Önceki akşam Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Mars Sinemaları’nda düzenlenen "İlk Aşk" filminin galasında rastladığım Tuzcuoğlu, ayrılık dedikodularının doğru olmadığını, Öztaşkın’ın iş nedeniyle bir süredir yurt dışında bulunduğunu söyledi.

Parti zamanı

80’lerin "San Francisco", "What A Feeling", "American Pie", "Sweet Dreams" gibi hit parçalarının cover’larıyla ve yeni remix’i "Killer" ile dans müzik listelerinde zirveye oturan Global Deejays, bir yıl aradan sonra yeniden İstanbul’da... Global Deejays, 18 Kasım akşamı Refresh’de olacak. Doritos Uni., Welcome Party kapsamında performans sergileyecek olan Global Deejays’in yanı sıra gecede Dj FunkyC ve Dj Hüseyin Karadayı da müzikseverlerle buluşacak. Parti biletleri Biletix’te satılıyor.

Ünlüler "İlk Aşk"ı kaçırmadı

Çetin Tekindor, Tarık Papuççuoğlu, Vahide Gördüm, Halit Ergenç ve Dolunay Soysert’in başrollerini paylaştığı "İlk Aşk" adlı sinema filminin galası, önceki gün Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Mars Sinemaları’nda yapıldı. Tekindor’un katılmadığı galaya ilgi büyüktü... Özcan Deniz, Orhan Kılıç, Azra Akın, Seray Sever, Çağla Kubat gibi birçok tanınmış sima filmin ilk gösterimini kaçırmamak için oradaydı.

Gecelerden el çekti

Burak Türeci, sonunda gecelerden el çekti. Kış aylarında The Ritz Carlton Otel’in altındaki Margaux Restaurant’ı, yaz aylarında da Kuruçeşme’deki Sortie adlı gece kulübünü Erol Kaynar’la birlikte işleten Türeci, ikinci kez baba olduktan sonra eşi Müge Hanım’ın ısrarı üzerine gece kulübü patronluğundan vazgeçmiş. Bundan böyle asıl işi olan toptan içki satışı ve pazarlama işiyle uğraşacakmış. Anlayacağınız Sortie ve Margaux’da bundan sonra Türeci’yi göremeyeceğiz.

İsmail Bey de estetik yaptırdı

Tekstilci işadamı İsmail Akkaya’ya önceki akşam Cahide-Varite’de rastladım. Çiğdem Kayalı ve Sedef Bozok’la eğleniyordu. Çok geçmeden Akkaya’nın yüzündeki değişimi fark ettim, dayanamayıp yanına gittim ve sordum. İsmail Bey’deki bu değişimin nedeni göz altı torbalarını aldırtması, yüzüne de botoks yaptırmasıymış meğer... Bu uygulama için, yakın dostu Semiramis Pekkan’ın da doktoru olan estetik cerrah Serdar Eren’in kapısını çalmış Akkaya...

Günyeli’nin gözüyle Hindistan

Mehmet Günyeli’nin Hindistan fotoğraflarından oluşan sergisi, 5 Aralık’ta Gülhane’deki Darphane-i Amire’de açılıyor. 24 Aralık’a kadar açık kalacak olan sergide, Günyeli’nin gözüyle Hindistan’dan çarpıcı kesitler yer alıyor. Bu arada Mehmet Bey’in Hindistan fotoğraflarından oluşan "Hindistan" albümünün, Fotoğrafevi’nin "Ülkeler, Şehirler" başlıklı serisinin yeni kitabı olarak yayınlandığını da ekleyeyim.

Yeni sergisi Adana’da

İsmail Acar, yeni sergisini önceki gün Adana HiltonSA’da açtı. Serginin organizasyonunu üstlenen Ayfer Toprak, doğum yeri olan Adana’da Toprak Sanat Galerisi sanatçısı İsmail Acar ile sergi açmaktan gurur duyduğunu söyledi. Sergi 10 Aralık akşamına kadar gezilebilecek.
Yazarın Tüm Yazıları