Aksaray'da hastane inşaatı hızla devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Aksarayda hastane inşaatı hızla devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 13:24

Aksaray'da hastane inşaatı hızla devam ediyor

Haberin Devamı

AKSARAY,(DHA)-AKSARAY ve bölgesine sağlık hizmeti verecek olan yeni Devlet Hastanesin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.
7 Ekim 2016 tarihinde dönemin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından temeli atılan yeni Aksaray Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 68’lik kısmı tamamlandı.
İnşaatı hızla devam eden yeni Devlet Hastanesinin, temel atma töreninde dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yüklenici firma yetkilisinden aldığı söze istinaden, inşaat 19 Mayıs 2017 tarihinde tamamlanarak Sağlık Bakanlığına teslim edilecek.  Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri, inşaat sahasını sık sık ziyaret edip, çalışmaları yerinde takip ederken, diğer taraftan da hastane içerisine ünite ve birimlerin yerlerinin belirlendiği kat yerleşim planlarını da çıkartıyor. Son olarak inşaat alanını gezen Aksaray Devlet Hastanesi yetkilileri ve teknik ekip, yapılan havalandırma çalışmalarını ve dış yüzeye kaplanmasına başlanan cam duvarları yerinde inceledi.
Öte yandan, Aksaray Devlet Hastanesi ekipleri, inşaat sahasında görülen eksikleri ve plan dışı yapılması gereken tadilatları da tespit ederek, değişikliğin yapılması için yüklenici firma yetkilileri ile birlikte çalışma yürütüyor. Yapılmakta olan yeni hastane, 307 bin metrekare alanda, 17 bin metrekare inşaat alanı üzerine, 64 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.
Yeni Devlet Hastanesi, tamamlandığında 7 katlı, 1’er kişilik 400 hasta odası helikopter pisti, yeşil alanı ve otoparkı ile 5 yıldızlı otel konforunda Aksaray ve bölge halkına sağlık hizmeti verecek.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!