AKMEK'ten yıl sonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

AKMEKten yıl sonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 12:10

AKMEK'ten yıl sonu sergisi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, 9 yılda 40 binden fazla kişiye meslek ve sanat eğitimi veren AKMEK'in el emeği, göz nuru eserleri yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu.

Kepez Meslek Eğitim Kursları'nın (AKMEK) 9. dönem yıl sonu sergisi törenle açıldı.'Narin Eller, Nadir İşler' adıyla düzenlenen yıl sonu sergisinin açılış töreni Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Ayşe Tütüncü ev sahipliğinde Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde (MSKM) yapıldı. Törene, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, AKMEK çalışanları, öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

KEPEZLİLER AKMEK'İ ÇOK SEVDİ

Başkan Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada AKMEK'i, özelikle kadınlar için sanat ve meslek edindirme merkezi olması amacıyla göreve geldiği 2009'da hizmete açtıklarını anımsattı. AKMEK'in, kadınlar ve Kepezliler tarafından çok beğenildiğini belirten Başkan Tütüncü, “Bu beğenilen merkez geldiğimiz noktada büyüdü ve 20'den fazla şubesiyle ve 200'e yakın branştaki kurslarıyla cazibe merkezi oldu" diye konuştu.

Hakan Tütüncü, bu yıl 3 bin 901 kursiyeri olan AKMEK'in, 9 yılda 40 binden fazla Kepezliye meslek ve sanat eğitimi verdiğini kaydetti.

DOKUMA PARK'TA EL EMEĞİ ÇARŞISI

AKMEK'in sadece sanat ve meslek öğreten bir yer olmadığını aktaran Başkan Tütüncü, "AKMEK, aynı zamanda öğrendiği sanat ve mesleği ile girişimci hanımların da önünü açtı. AKMEK'de birçok başarı hikâyesi var" dedi. Dokuma Park'ta açtıkları El Emeği Çarşı'nın AKMEK için önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Tütüncü, “Geçen hafta Dokuma Park'ı 65 bin kişi ziyaret etti. Parkı ziyaret edenler için el emeği çarşısı da renkli bir nokta oldu. Çarşı aynı zamanda hanımlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlıyor" diye konuştu

AKMEK SOSYALLEŞTİRİYOR

Hakan Tütüncü, AKMEK'in kültür gezileri, sağlık taraması, anne ve çocuk sağlığı bilgilendirmesi, çeşitli alanlardaki seminerleriyle de özellikle hanımları için güzel de bir sosyalleşme ortamı oluşturduğunu sözlerine ekledi. Hakan Türüncü, konuşmasının ardından diğer protokol üyeleriyle, kurdeleyi keserek, AKMEK ile Teomanpaşa ve Çamlıbel Halk Eğitim merkezlerinin yıl sonu sergilerini ziyarete açtı.

Tütüncü, daha sonra beraberindekilerle MSKM'nin fuayesindeki sergi stantlarını gezerek, kursiyerleri tebrik etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!