Akhisar'da 558'inci Çağlak Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Akhisarda 558inci Çağlak Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:40

Akhisar'da 558'inci Çağlak Festivali başladı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde iki yıldır terör olayları nedeniyle sadece birer gün kutlanan Akhisar Çağlak Festivali'nin 558'incisi bir hafta boyunca konserler, turnuvalar, sergi ve güreş etkinlikleri ile gerçekleştirilecek.

Akhisar'da geçen pazar günü trap atışları ve açık satranç turnuvası ile başlayan 558'inci Akhisar Çağlak Festivali'nin resmi açılış töreni dün (pazartesi) Şeyh İsa Camii'nde Kuran-ı Kerim okunmasının ardından yapıldı. Akhisar Çağlak Festivali 558 yıl önce, eğitimini Bursa, Ankara, Kayseri'deki tamamladıktan sonra, Akhisar'a dönen Şeyh İsa'nın Çağlak Mevkii'nde karşılanması ile başladı. Resmi açılış törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Partili Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Şeyh İsa Mahallesi Muhtarı Zarif Süzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Şehzadeler Belediyesi mehteran ekibinin gösterilerinin ardından Bosna Hersek, Travlink Elçi İbrahim Paşa Medresesi öğrencileri ilahi okudu. Konuklara keşkek, zerde ve helva ikramı yapıldı.

İki yıldır terör olayları ve şehitler nedeniyle, sadece birer gün kutlanan Akhisar Çağlak Festivali'nin 558'incisi 21 Mayıs Pazar günü sona erecek. Festival kapsamında Mazhar Fuat Özkan, Hüsnü Şenlendirici, Havva Karakaş ve gençlik konserleri düzenlenecek. Ayrıca Akhisar Belediyesi Sanat Atölyesi'nde yıl boyu süren kurslarda yapılan eserler sergilenecek. Futbol turnuvası, zeytinyağlı yemek yarışması, briç turnuvası, cirit, değnek oyunları ve yağlı pehlivan güreşleri de diğer etkinlikler arasında yer alıyor.

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!