AKDEV Başkanı Karyaldız: Kadınlara karşı itibarsızlaştırma şiddeti uygulanıyor

Güncelleme Tarihi:

AKDEV Başkanı Karyaldız: Kadınlara karşı itibarsızlaştırma şiddeti uygulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2017 12:00

AKDEV Başkanı Karyaldız: Kadınlara karşı itibarsızlaştırma şiddeti uygulanıyor

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- MERKEZİ Adana'da bulunan Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, TVNET'te Mustafa Armağan'ın sunduğu 'Derin Tarih'adlı programda Süleyman Yeşilyurt'un Atatürk'ün manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan'a hareket etmesine, bir başka programda ise Hasan Akar'ın Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı aşağılamasına tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, Gazi Mustafa Kemal'in annesi ve kız kardeşi ile  manevi evlatları ve çevresindeki kadınların özel hayatına dil uzatılarak kadınlara karşı itibarsızlaştırma şiddeti uygulandığını savundu. Karyaldız, "Geleceğimizin mimarı kadınları özellikle anneleri hedef  alarak ahlak zabıtası kimlikleriyle cumhuriyetin getirdiği hakları da kadınlarımızı pasifize ederek ellerinden alma gayreti içindeler. Bu mecmua ve tv  kuruluşlarında yer alan Latife Hanım'a atfedilen uydurulmuş mektubunda giyim kuşam konuları dolaylı olarak tekrar gündeme getirilerek paçavralar üzerinden kadınları ayrıştırma çabası gözlemlenmektedir. Referandumda istatistiksel olarak öncü, güçlü, lider akılcı, kendine güvenen genç  kadınların verdikleri özgür karar bu algı operasyonu yapanları rahatsız etmiştir" dedi. Son yıllarda Osmanlı modeli haremli günler ve geçmişteki fantezili çok eşliliğin dizilerle özendirildiğini anlatan Karyaldız açıklamasında şunları söyledi:
"Mustafa Kemal'in çevresindeki  her kadın iffetsizleştirmekte en ağır itham ve iftiralarla yine yozlaştırılmış din anlayışıyla kadın faktörü manevi şiddete uğratılmaktadır. Bu algı operasyonu yapanlar analarımızın, kadınlarımızın onuru ve şerefiyle oynanarak Kurtuluş Savaşı'ndaki yiğit Türk kadınlarının kemiklerini sızlattırmaktadırlar. Cahiliye döneminde Hz. Aişe Anamıza iftira atanların zihniyetindedirler bunlar. Bu zihniyet Türk kadınını siyasetten liderlikten iş hayatından sosyal hayattaki aktif konumdan dışlayarak özgürlüğünü prangalamaktadır. Türk kadını istatistiksel olarak dünya literatürde en sonlardaki yerini muhafaza etmektedir. Bu algı operasyonunda inanıyoruz ki kendi analarına, kızlarına, evlatlarına, öğrencilerine aynı paranoyaklıkla güvensizleştirdikleri kadını değersizleştirdikleri bir kapalı dünyanın ve kadına şiddetin odağında durmaktadırlar. Atatürk'ün vadettiği ilimin bilimin çağdaş uygarlığın aydınlık yarınların eşitliğin ışığında boğulmakta ve saldırmaktadırlar. Tüm dünya kadınlarının özellikle iffetli Türk kadınlarının Anneler Günü'nü kutlarken barış içinde anaların güldüğü manevi kızlarımızın ezilmediği kadınlarımızın dik durduğu bir Türkiye diliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!