Akdeniz Üniversitesi ve BATEM arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Üniversitesi ve BATEM arasında işbirliği protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 13:28

- Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Boztosun: - "Biz radyasyonu tohum ıslahında kullanarak daha çok verim almaya hedefliyoruz"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Merkezi (BATEM) arasında, nükleer tekniklerin tarımda ıslah amaçlı kullanılması, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve ürünlerin Türkiye ekonomisine katma değer sağlanması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolüne Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Boztosun ile BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü imza attı.

Prof. Dr. Boztosun, Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol kapsamında radyasyonun tarım ürünlerinde ıslah amaçlı kullanılmasına yönelik çalışma yapılacağını bildirdi.

Türkiye'nin nükleer tekniklerden yeterince yararlanmadığını belirten Prof. Dr. Boztosun, "Çernobil ve Fukuşima nükleer kazaları nedeniyle nükleere olumsuz bakılıyor. Biz radyasyonu tohum ıslahında kullanarak daha çok verim almaya hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, meyve-sebze ıslahı yaparken farklı yöntemler kullandıklarını belirterek," Akdeniz Üniversitesi ile nükleer teknikler kullanılarak yeni çalışmalar yapacağız. Üniversiteye de nükleer bölümün açılması çalışmalar için çok yararlı oldu" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!