Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fuar canVERDİ

Uluslararası 1. Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı, beklenilenin üstünde bir ilgi gördü. İlk kez olmasına rağmen yurtdışı ve yurtiçinden fuara katılan firmalar, ürünlerini sergiledi.

ANTALYA'da ilk kez düzenlenen Uluslararası 1. Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı, beklenilenin üstünde bir ilgi gördü. İlk kez olmasına rağmen yurtdışı ve yurtiçinden fuara katılan firmalar, ürünlerini sergiledi.

HEDEFİNE ULAŞTI

Türk turizminin başkenti olarak gösterilen Antalya'da düzenlenen fuarın, hedefine ulaştığını söyleyen AKTOB Başkanı Ahmet Barut, ‘‘Antalya bu fuarlar sayesinde değişik bir kimlik kazanacak. Turizmde söz sahibi bir çok ülke, Akdeniz'in en önemli turizm merkezi Antalya'yı yakından görme imkanı buldu’’ dedi.

105 TUR OPERATÖRÜ KATILDI

Türkiye'nin turizmde 2001 yılı için ilk nabız yoklaması olarak kabul edilen MEDITTe 30 ülkeden 105 tur operatörü katıldı. Türkiye'nin bir çok bölgesinden de otel ve tatil köyleri stand kurarak tesislerini tanıtma imkanı buldu.

BÖLGE HARKETLENDİ

Antalya Expo Center'de yapılan ve 3 gün süren fuarı, Antalya'daki meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleride destekledi. bölgeye hareket getiren fuarın önümüzdeki yıllar dahada genişleyerek devam edeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ’DEKİ TURİZMCİLER NE DİYOR?

Önemli çalışma

Yıllardır, bir çok ülkede turizm fuarına katılıp, Türkiye'yi ve tesislerimizi tanıttık. Antalya'da böyle bir fuarın düşünülmesi ve hayata geçirilmesi bölgemiz açısından önemli bir çalışma. En azından yeni sezon öncesi, bölgemizdeki turizm hareketini görebilme imkanı elde ettik. Antalya bölgesine olan ilgiyi yakından gözledik.

AYDIN AYTUĞ (KETAV BAŞKANI)

Bölgeyi tanıdılar

Akdeniz sahil şeridinin en önemli turizm merkezi olan Antalya MEDITT Fuarı ile 30 ülkeden çok sayıda tur operatörünü ağırladı. Bu tur operatörleri, bölgemizi daha iyi tanıdı. Tesislerimizin standları ziyaretçi akınına uğradı. Bu yıl ilk kez düzenlenmesine rağmen, katılım umduğumuzdan iyi oldu. Turizm fuarı, kentimize hareket getirmesinden öte, tanıtım açısından da büyük bir kazanç elde etti.

AHMET BARUT (AKTOB BAŞKANI)

İkili görüşmeler

Türkiye turizminde, Antalya'nın vazgeçilmez bir yeri var. Fuar nedeniyle ülkemize gelen yabancı tur operatörlerinin izlenimleri bizim açımızdan çok önemliydi. yaptığımız ikili görüşmelerde pozitif düşünceler ağır bastı. Bu fuar sayesinde iyi bir lobi çalışmasıda yapılmış oldu. Antalya'da yaşayan Antalyalılarda fuar sayesinde kendi bölgelerindeki otelleri tanıma imkanı buldu.

TÜRGEN ŞEVKİ BULUT (POYD BAŞKANI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!