Akdeniz Belediyesi’nden çocuklara deprem eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Belediyesi’nden çocuklara deprem eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:18

Akdeniz Belediyesi’nden çocuklara deprem eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi'nin davetlisi olan AKUT, ülke çapında başlattığı 'Deprem ve Afet Bilinçlendirme Seminerleri' kapsamında çocuklara bilgi verdi.
Deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması ve nasıl davranılması konularında ilköğretim öğrencilerine çocuklara eğitim veren AKUT ekibi, önemli konuları hem teorik hem de pratik olarak anlattı. Karacailyas Mahalle Evi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan AKUT Gönüllüsü Nihat Kutlucan, deprem, sel, toprak kayması, yangın, kazalar ve dağda mahsur kalma olaylarına yönelik olarak AKUT'un, 2 bin 91 operasyonda 2 bin 334 kişiyi kurtardığını anlattı. Ardından depremi anlatmaya geçen Kutlucan, seminere katılan çocuklara sorular sorarak, seminerin interaktif bir şekilde geçmesini sağladı. Söz alan çocuklar da deprem hakkında bildiklerini anlattı. 
Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem riski altında olduğuna dikkat çeken Kutlucan, "Olası bir deprem felaketi sırası ve sonrasında yaşanacak olumsuzluklara karşı bilgi sahibi olmak hayat kurtarır. En önemlisi deprem öncesinde önlem almaktır. Ülkemizin 80 milyon nüfusu var. Bu nüfusun yüzde 95'i deprem riski altında yaşıyor. Büyük sanayi kuruluşlarının, bu bir nükleer santral olabilir, bir kağıt fabrikası, termik santral veya plastik üretim fabrikası olabilir, bunların yüzde 98’i deprem riski altındadır. Depremler, beraberinde dev dalgalarla gelen tsunamileri, seller ve yangınları oluşturur. Bu yüzdendir deprem en büyük felakettir" dedi.
Seminer, soru cevapların ardından sona erdi.


FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!