Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Akdağmadeni Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçimi Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 15:25

YOZGAT'IN AKDAĞMADENİ İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ TOPLANTISI YAPILARAK YENİ ÜYELER SEÇİLDİ.

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı yapılarak yeni üyeler seçildi.
Akdağmadeni Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İl Genel Meclis Üyeleri Adem Darımla, Ali Güran, Alper Terzi, Muhtarlar Derneği Başkanı Önder Gürel ve Köy Muhtarları katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, ilçeye bağlı 79 köy bulunduğunu belirterek, “Köylerimizin 53 tanesinin kanalizasyonu yapıldı bu yılda programda olan 6 köyümüzün kanalizasyonu yapılacak. Geriye kalan köylerimizin kanalizasyonu da 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bizim hedefimiz kanalizasyonu biten köye doğal arıtma yapmak. Köy gezilerimizde derelerin kirli olduğunu gördük bunun için arıtmaya ve kanalizasyona önem veriyoruz” dedi.
Geçen sene kurulan su birliğine toplam 55 köyün geçtiğini dile getiren Yıldız, “Bu yıl sonuna kadar 70 köyümüz su birliğine geçecek. Su Birliğinde hedefimiz su depolarını gerekiyorsa yenileyeceğiz. Bakım ve onarımlarını yapacağız ve köylerimizi kartlı su sayacı sistemine geçireceğiz. Köylerimizde Kilitli parke taşını şu ana kadar okul cami avlularına döşedik bu yıl bununla sınırlı kalmayacak daha fazla kilitli parke taşı vererek köy yollarını çamurdan kurtarmayı hedefliyoruz. Geçen sene 74 kilometre 2 kat asfalt attık. Bu yıl 50 kilometre 2 kat asfalt atmayı planlıyoruz. Kanalizasyonu yapılan köylerimizde kumlama çalışmalarımız olacak. 54 Köyümüzde oyun parkı var diğer köylerimizde de eksikliği gidermek için proje hazırladık eğer projemiz onaylanırsa oyun parksız köyümüz kalmayacak. Geçen yıl Sağlık evlerimizde onarımlar yaptık bu sene iki köyümüze daha sağlık evi yapılacak. Bizim amacımız Köylerimizi yaşanabilir hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Toplantı sonrası ilk olarak Akdağmadeni Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetine, Akçakoyunlu Köyü Muhtarı Orhan Yıldırım seçildi. Ardından yapılan seçimde oyların çoğunluğunu alan Kirsinkavağı Köyü Muhtarı Üzeyir Nallı ve Yukarıculhalı Köyü Muhtarı Mehmet Turgut ile İl Genel Meclis üyelerinden Adem Darımla ve Ali Güran da daimi encümene seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!