AKBÖHONDER'den 245 aileye gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

AKBÖHONDERden 245 aileye gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 14:34

AKBÖHONDER'den 245 aileye gıda yardımı

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Ramazan Bayramı nedeniyle 245 aileye gıda yardımı yaptı.
AKBÖHONDER'in düzenlediği yardım organizasyonunda Türkiye'nin ilk böbrek nakillisi ve dernek başkanı Mehmet Şahan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Prof. Dr. Suat Hayri Sanlı, başhekim yardımcıları, hastane başmüdürü Doç. Dr. Mustafa Yıldıran, Türkiye'nin ilk yüz nakillileri Uğur Acar, Turan Çolak, dernek yönetim kurulu üyeleri, hasta ve hasta yakınları katıldı.
5 AYDA 100 BÖBREK, 23 KARACİĞER NAKLİ
Dernek bahçesinde yaptığı konuşmada, nakillerin önemli olduğunu söyleyen Başhekim Aydınlı, 5 ayda 100 böbrek, 23 karaciğer nakli gerçekleştirdiklerini, organ nakli merkezinin önümüzdeki dönemde farklı nakillerle de adından söz ettireceğini söyledi. Prof. Dr. Aydınlı, "Çıtayı her geçen gün yükseltiyoruz. Organ bağışı konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organ bağışı yapalım, organ bağışını her fırsatta anlatalım" dedi.
OLANIN OLMAYANA YARDIMI
35 yıl önce Türkiye'nin ilk böbrek nakillisi olarak tanınan Mehmet Şahan, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyacı olanlara gıda yardım paketi dağıttıklarını söyledi. Şahan, "245 aileye dağıtılan yardım paketlerini hayırseverlerin yardımıyla alıyoruz. Durumu iyi olanların, ihtiyacı olanlara yaptığı bu yardımları, olanın olmayana yardımı olarak değerlendiriyoruz. Tüm hayırseverlerimize minnettarız" diye konuştu.
YENİ HAYATLAR
Herkesi organ bağışına davet eden Türkiye'nin ilk yüz nakillileri Uğur Acar ve Turan Çolak, Bağışçıların yakınlarının yüzlerini vermesiyle sağlıklı ve yeni hayatlar kurduklarını, zor günlerin geride kaldığını, şimdi her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!