AK Partili Milletvekili Babaoğlu Gündemi Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Milletvekili Babaoğlu Gündemi Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 12:25

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLİ MEHMET BABAOĞLU "KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDEN SONUÇ ALINMAZSA SÖZ YİNE MİLLETİN OLACAK" DEDİ.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından her hafta Pazartesi günü organize edilen basın toplantıları devam ediyor. Bu hafta AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Levent Babacan ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Kemalettin Nokta’nında bulunduğu toplantıda Mehmet Babaoğlu, “Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimleri demokrasi çerçevesinde barış ve huzur içinde gerçekleşti. AK Parti olarak 2002 yılından beri girdiğimiz tüm seçimlerde birinci olduğumuz gibi 7 Haziran seçimlerinde de yüzde 41 oyla Türkiye’nin yeniden birinci partisi çıktık. Bu sonuç milletimizin AK Parti’ye olan güveninin en büyük göstergesidir. Milletimiz bize ‘’1. partisiniz fakat diğer partilerle işbirliğine gidin mesajı verdi. Bu mesajı Parti içinde ve halkımızla istişarelerimizle doğru bir şekilde okuyarak yol haritamızı çıkardık. Öncelikle AK Parti grubu olarak çok sağlam bir duruş sergileyerek adayımız Sayın İsmet Yılmaz Beyi destekledik ve kendisinin Meclis Başkanı olarak seçilmesini sağladık. Meclis Başkanlığı seçimlerinden sonra başlayan süreçte sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Sayın Başbakanımıza hükümet kurma görevi verildi. Bu görev verilirken Sayın Cumhurbaşkanımız ‘herkes egolarını bir kenara bırakmalı ve bir an önce hükümet kurulmalı’ mesajını da verdi. Sayın Başbakanımızın aldığı bu yetkiyle ülkemizi hükümetsiz bırakmamak için yoğun bir çaba içine girdik. Bir taraftan Parti içerisinde istişareler gerçekleştirildi, AK Parti tabanımızın düşüncesi kamuoyu yoklamalarıyla öğrenildi ve Partilerle görüşmeler başladı. Halen koalisyon görüşmelerimiz devam ediyor ve AK Parti olarak biz asla çözümsüzlüğün adresi olmayacağız. Adımlarımızı bu sorumluluk duygusuyla atıyoruz” dedi.
“EĞER SONUÇ ALAMAZSAK SÖZ YİNE MİLLETİN OLACAK”
Babaoğlu, “Bugün gerçekleşecek görüşmelerde, Sayın Başbakanımız ve Sayın Kılıçdaroğlu gelinen noktayı birlikte değerlendirecekler ve bundan sonraki sürece dair açıklamalar yapacaklardır. Ama milletimizin şunu bilmesini isterim ki; AK Parti olarak milletimizin bize verdiği %41 oyun da, bir koalisyon hükümeti kurulması gerektiğinin de bilincindeyiz. Tüm çalışmalarımızı samimiyetle bu doğrultuda devam ettireceğiz. Eğer bir sonuç alamazsak son söz yine milletimizin olacak. Ülke olarak kritik bir süreçten geçiyoruz. Seçimler sonrasında koalisyon görüşmeleri yürütülürken ülkemizin dört bir yanında bölücü terör örgütü tarafından saldırılar başladı. Özellikle 20 Temmuz Suruç katliamından sonra Türkiye’yi bir terör sarkacına, bir kaos girdabına sokmak isteyenlere karşı hükümetimiz yoğun bir mücadele içine girdi. Bugün ülke olarak büyük acılar yaşıyor, önemli süreçlerden geçiyor, iç ve dış terör örgütlerine karşı büyük mücadeleler veriyoruz. Bu mücadelelerde şehit olan askerlerimize ve polislerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi ’Şehitlerimizin emaneti omuzlarımızdadır, onların emaneti yüreğimizdedir’ DEAŞ, PKK, DHKP-C veya başka adlarla hangi terör örgütü olursa olsun hepsinin hedefi insan canıdır, insan onurudur, ülkemizin geleceğidir” ifadelerini kullandı.
"YENİ MARMARA’NIN MERKEZİ KONYA OLMALI"
Bir taraftan koalisyon süreci yürütülürken, diğer taraftan milletin ve Konya’nın vekilleri olarak çalışmalarımızı yürüttüklerini belirten Babaoğlu, “7 Haziran seçimlerinde aday olmamızın temel nedenlerinden biri Konya ili merkezli, Aksaray, Karaman ve Niğde illerini de içine alan KOP Bölgesinin Türkiye’nin yeni bir cazibe merkezi, Yeni Marmara’sı olması için çalışmaktır. KOP İdaresi Başkanı olduğumuz dönemde 5 yıl için bölgemize 10 milyar TL kaynak transferi sağlayacak KOP Eylem Planı hazırlık çalışmalarını Kalkınma Bakanlığımız koordinasyonunda yürüttük. Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulunda onaylanarak uygulamaya geçti. Eylem Planında biz bu Bölgenin sıkışmış olan Marmara Bölgesine alternatif bir Yeni Marmara olabileceği vizyonunu ortaya koyduk. Yeni Marmara’nın merkezinin de Konya olması gerektiğini ifade ettik. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin gücüne güç katacak ve etrafında bulunan ülkelere liderlik yapmasını güçlendirecek yeni güç merkezlerine sahip olmasının önemi bir daha ortaya çıkıyor. İşte Konya ili merkezli KOP Bölgesi buna aday yegane bölgedir” diye konuştu.
“TAHIL ÜRETİMİNDE REKOR BİR YIL OLDU”
Bu yıl yağışların da iyi gitmesi nedeniyle tahıl üretiminde rekor bir yıl olduğunu söyleyen Babaoğlu,“Buna karşın kalitede biraz düşüklük görülmüştür. Saha ziyaretlerimizde çiftçilerimizin dile getirdiği önemli bir konuda TMO randevu sistemiydi. İl Başkanlığımız olarak gerekli girişimleri yaparak kapasite artırımına giderek sorun çözüldü. Bu yıl Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) alımlarıyla ilgili 8 Ağustos itibarıyla rakamları paylaşmak istiyorum. Türkiye genelinde alımı yapılan 4 milyon 47 bin ton hububatın yüzde 17’si (508 bin ton) Konya ilinde gerçekleşmiştir. Müdahale alımlarıyla makarnalık buğday 870-920 Tl/ton, Ekmeklik buğday 730-910 Tl/ton, arpa da 580-625 Tl/ton aralıklarında gerçekleşmiştir. Geçen yıl ortalama yüzde 12.9 olan protein oranı bu yıl yüzde 11.8 olarak gerçekleşmiştir. Fakat verimle, özellikle kıraç ekimlerde, elde edilen kazanım kaliteyle kaybedileni fazlasıyla telafi etmiştir. TMO Konya’da 3 Borsa ve 34 alım noktasında faaliyet göstermiş olup yoğunluk yaşanmaması ve çiftçilerimizin mağdur edilmemesi için gerekli olan tüm tedbirler alınmıştır” şeklinde konuştu.
2014 yılına ait tarımsal desteklemeler kapsamında Konyalı üreticimize toplam 557 milyon TL ödeme yapıldığını belirten Babaoğlu konuşmasına şöyle devam etti.
“345 milyon TL bitkisel üretime, 185 milyon TL de hayvansal üretime destek verilmiştir. KOP hayvancılık destekleri kapsamında ise 2014 yılında 516 proje ile 2632 adet koç ve teke dağıtılmış olup verilen destek miktarı 3.8 Milyon TL’dir. 2015 yılı için ise büyükbaş ve küçükbaş ahır inşaatı için 210 proje teklifi sunulmuş olup yaklaşık 27 Milyon TL destek verilecektir. Büyük sulama projelerinde DSİ tarafından çalışmalar hızla yürütülüyor. Mavi tünel çalışmaları kapsamında Çumra ovasına su aktarılmaya başlanılmıştır. Bozkır ve Avşar barajlarının da tamamlanmasıyla tam kapasiteyle su verilmeye başlanacaktır. Şükürler olsun bu yıl yağışların iyi gitmesiyle barajlarımızın geçen yılın aynı tarihlerine göre doluluk oranları oldukça iyi durumdadır. Altınapa Barajımızdaki su miktarı geçen yıl bu mevsimde 6,3 Milyon metreküp iken bu yıl 26,54 Milyon metreküp, İvriz’de 8,94 Milyon metreküp iken bu yıl 38,74 Milyon metreküp, Çavuşçu depolamasında ise 12,68 Milyon metreküp iken bu rakam 98,96 Milyon metreküpe ulaşmıştır. Çavuşçu Depolaması ile İvriz Barajında su durumu önceki yıllara göre çok iyidir. Beyşehir Gölü kotu 1123.37 m’dir. Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararına göre 1122.40 m olan eşik kotuna göre gölde 641 milyon m3 kullanılabilir su bulunmaktadır. Üreticilerimiz suyumuzu ve tarımsal kaynaklarımızı tasarruflu kullanmalıdır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!