AK Partili Köse: “Antalya’nın Marka Değerini Arttırdık”

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Köse: “Antalya’nın Marka Değerini Arttırdık”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 16:03

MUSTAFA KÖSE MECLİS SALONUNDA DEĞERLENDİRME YAPTI

AK Parti Antalya Milletvekili Köse, 14 yıl içerisinde Antalya’ya 18 milyar lira yatırım yapıldığını, düzenlenen uluslararası organizasyonlarla Antalya’nın marka değerini arttırdıklarını söyledi.
AK Parti Antalya Milletvekili Av. Mustafa Köse, mecliste gündem dışı söz alarak, Antalya’da yapılan organizasyonların şehre katkısı konusunda değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Hükümetleri döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan bayındırlığa Antalya’ya çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Köse, 14 yılda yapılan yatırımların 18 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
Yapılan yatırımlarla birlikte, düzenlenen uluslararası organizasyonların da Antalya’nın marka değerini arttırdığını ifade eden Köse, “13-14 Mayıs 2015 tarihinde NATO Dışişleri Bakanları Zirvesini Antalya’da gerçekleştirdik. Birleşmiş Milletler nezdinde 20 ülke tarafından güçlü şehirler ağı kuruldu. Antalya’da dünyanın en güçlü ve en güvenli 20 şehri arasında yer alarak, dünyaya çok önemli bir mesaj verdi. Birileri Türkiye’yi bir Ortadoğu ülkesi, bir savaş ülkesi olarak dünyaya lanse etmeye çalışırken, 12 milyon turist ağırlayan Antalya, dünyanın en güvenli şehirleri arasına girmişti. “OECD’nin en dayanıklı şehirleri kapsamında Antalya’da yerini aldı. Yine dünyanın en önemli zirvesi olan G20’ye ev sahipliği yaptık. Kolay bir iş değildi. Çok büyük bir organizasyondu. Zirveye katılan 26 ülke ve 7 uluslararası örgütün başkanları, gelmiş geçmiş en iyi G20 zirvesinin Antalya’da gerçekleştiğini bize ifade ettiler. 13 bin katılımcı ve 3 binin üzerinde basın mensubu, Antalya’daki G20 zirvesinden adeta büyülenerek ayrıldılar” diye konuştu.
EXPO 2016 ANTALYA “ALT TARAFI BİR FUAR” DEĞİLDİR
“Antalya bununla da kalmayacak” diyen AK Parti Milletvekili Mustafa Köse, EXPO 2016 Antalya konusunda değerlendirmelerde bulundu. Köse, şöyle devam etti: “23 Nisan 2016 tarihinde, EXPO 2016’yı gerçekleştireceğiz. Alt tarafı bir fuardır deyip geçmeyin. Dünyada EXPO’lar 1851 yılından beri yapılmaktadır. Ama ilk kez Türkiye bir EXPO’ya ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştır ve bu da Antalya’ya nasip olmuştur. Çiçek ve Çocuk temalı bir EXPO gerçekleştireceğiz. 190 ülkeye davet mektubu gönderdik, bu ülkelerden 44’ü olumlu cevap verdi ve 21 ülkeyle sözleşme imzaladık. Bu ülkeler gelip kendi kültürlerini, bitkilerini kuracakları alanlarda tanıtacaklar. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan 23 Nisan 2016 tarihinde kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’ya ve 6 ay süreyle ev sahipliği yapacağız. EXPO 2016’ya tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!