AK Parti'li Doğan'dan 'arıtma' sorusu

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Doğandan arıtma sorusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 12:32

AK Parti'li Doğan'dan 'arıtma' sorusu

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, mavi bayrağı indirilen Seferihisar Akarca Koyu ile Narlıdere Güneybatı Atık Asu Arıtma Tesisi'nden kötü kokular yükselmesiyle ilgili İZSU Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdi. Doğan, arıtma tesislerinin çalışıp çalışmadığını sordu.

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu eleştirerek, "İzmir, yerel idare tarafından ne yazık ki ihmal edilmektedir. Temel altyapı ve arıtma tesisi yatırımlarını dahi vaktinde tamamlayıp hizmete açamayan İZSU'nun içine düştüğü bu durum Seferihisar'da ve Narlıdere'de bir kez daha kendisini göstermiştir. Ortaya çıkan ihmaller zinciri nedeniyle güzide turizm cennetimizin Akarca Koyu bugün maalesef bölgede oturanlar tarafından 'Kokarca Koyu' olarak adlandırılmakta, ortaya çıkan tablo başta Seferihisar olmak üzere hepimizi üzmektedir. Arıtma tesisinden koya akıtılan pis sular nedeniyle plajımızdaki mavi bayrak iptal edilmiş, Büyükşehir Belediyesi'nin başarısızlığı böylece tescillenmiştir. Bu sorumsuzluğun ve Seferihisar halkına karşı yapılan bu duyarsızlığın sorumlusu kimdir? Bir yanda milyonlarca liralık çevre yatırımları yapacaksınız, öbür yanda denize pislik boşaltacaksınız, bu nasıl bir tezattır? Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır? Öve öve bitiremediğiniz arıtma tesislerini çalıştıramıyorsunuz. Bu yüzden özellikle yazlık ilçelerimiz kan ağlamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu başarısız tavrıyla turizme darbe vuruyor. Yazlık ilçelerimizden yükselen kötü kokular nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretçiler kentimizden kaçmaktadır" diye konuştu.

"ARITMALAR NEDEN ÇALIŞMIYOR?"

Son günlerde özellikle yazlık ilçelerde arıtma tesislerinin çalıştırılamadığını öne süren Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin turizme darbe vurduğunu savunup şunları söyledi:

"Övüne övüne bitiremediğiniz kredi notlarınız var ama bu kentte denize halen pislik akıyor. Dere yataklarına kireç dökerek beceriksizliğini örtbas edemezsiniz. Körfez'de yüzecektiniz ne oldu? İZSU Genel Müdürlüğü bırakın körfez temizliğini, bugün daha dere yataklarını ıslah edip temizleyemiyor. Meles Çayı'nda dört yıldır ne yaptıysanız olmadı, harcanan onca para, sarf edilen tüm emekler boşa gitti. Meles'teki kötü koku artık Bornova’dan bile hissedilir oldu. Karataş'ta, Üçkuyular Vapur İskelesi'nde, Vasıf Çınar Bulvarı'nda, Pasaport ‘ta ve Narlıdere Biyolojik Arıtma Tesisi civarında denize deşarj edilen atık suların kokusu hemşerilerimizi adeta çileden çıkartmakta, ortaya çıkan bu manzara İzmir'e yakışmamaktadır. Özellikle Narlıdere arıtma tesisi gerektiği şekilde çalıştırılmadığından ötürü ilçe girişinde ortaya çıkan bu koku büyük şikâyetlere konu olmaktadır. Gelinen nokta öyle bir hal almıştır ki, arıtma tesisi civarında yer alan koca bir mahalle boşalmış, yıllardır çözüm bulunmayan bu skandal nedeniyle yöre sakinleri evlerini satıp başka ilçelere kaçmaya başlamıştır. Çeşme, Seferihisar ve Karaburun’a gidiş gelişlerde seyahat eden yerli ve yabancı turistler buradan geçerken kötü kokular nedeniyle arabalarının camlarını kapatmaktadırlar. Bu tablo güzel İzmir’imize yakışmamaktadır. İzmir'e böyle mi sahip çıkacaksınız? Çevremizi böyle mi koruyacaksınız?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!