AK Parti'den başsağlığı ziyareti

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden başsağlığı ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 13:15

AK Parti'den başsağlığı ziyareti

Haberin Devamı

AK Parti'nin İzmir milletvekilleri, annesini kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Kocaoğlu, milletvekillerine İzmir Körfezi Tarama Projesi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi projelerinde ÇED sıkıntısı aşabilmek için 19 Nisan Salı günü Ankara'ya gideceğini söyledi.

AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan, pazartesi günü Tokat Erbaa'da annesi Necla Kocaoğlu'nun yaşamını yitirmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti. Torba Yasa'nın görüşmeleri nedeniyle mecliste oldukları için dün (perşembe) Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen taziye kabul törenine katılamayan milletvekilleri, sabah erken saatlerde Kocaoğlu'nun makamına gitti. Sıcak ve samimi sohbette Kocaoğlu, AK Partili milletvekillerine çocukluk yıllarını, İzmir'e nasıl geldiğini anlattı. Eşi ve çocukları dışında akrabalarının tümünün Erbaa'da olduğunu söyleyen Kocaoğlu, yıllarca ailesine duyduğu özlemi de vurguladı. Daha önce 2019 yılında belediye başkanlığını bırakacağı yönündeki açıklamasını milletvekillerine de tekrarlayan Kocaoğlu, "Ben 250 kilometre metroyu bitirip, bu işi bırakacağım" dedi. Bu söz üzerine Hamza Dağ'ın "Ne zaman bitireceksiniz' diye sorması, Kocaoğlu'nu güldürdü.

ANKARA'YA ÖNEMLİ RANDEVULAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir Körfezi Tarama Projesi ve Katı Atık Bertaraf Tesisi projelerinde ÇED sıkıntısı aşabilmek için 19 Nisan Salı günü Ankara'ya gideceğini randevularını aldığını, önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son olarak da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüşme yapacağını ifade etti.

REKTÖRLERDEN ZİYARET

Üniversite rektörleri de bir araya gelerek Başkan Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti ve acısını paylaştı. Bu ziyarette Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse yer aldı.

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!