AK Parti Van İl Başkanlığı Bayramlaştı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Van İl Başkanlığı Bayramlaştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 15:48

AK Parti Van İl Başkanlığınca bayramlaşma töreni düzenlendi.
Van Merkez İmamhatip Lisesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Parti Van Milletvekili Adayı Ebubekir Kaçmaz, ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninin açılış konuşmanı yapan Zahir Soğanda, buruk bir bayram geçirdiklerini belirtti. İslam coğrafyasında yaşananlardan dolayı çok üzüntülü olduklarını bu yüzden buruk bir bayram geçirdiklerini belirten Soğanda, “Kirli odaklar Türkiye’yi karıştırmak istiyor. Geçmişte II. Abdulhamit Han’a yapılmak istenenlerin aynısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor. Kürt meselesinin sorununun temelini oluşturan CHP zihniyetidir. Amaç tamamen ülkeyi yabancılara teslim etmek adına bunu yapıyorlar. AK Parti’yi iktidarda uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunu 7 Haziran’da gördük. O indirmeye çalışanlar ne yapacaklarını bilemediler. Hükümeti kuramadılar. Bunu yapanlara 1 Kasım’da inşallah halk sandığa gömecektir” dedi.
Ardından kürsüye gelen Van Milletvekili Adayı Ebubekir Kaçmaz ise Soğanda’nın konuşmalarından alıntı yaparak, II. Abdulhamit Han’ın yapmış olduğu girişimlerden bahsetti. Kendisine verilen sıralamayı da önemsemediğini, önemli olanın ülkenin geleceği olduğunu belirten Kaçmaz, “İster 1’nci sıra ister 8’nci sıra olsun hiç fark etmez. Biz dava adamıyız ve AK Partiliyiz. Bu yüzden bazı arkadaşlarımızın bu konudaki sıralama ile ilgili konuşmalarına artık bir son vermelerini istiyoruz. Çünkü bu gibi konuşmalardan çok bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkenin geleceği için birleşmeye bir ekip ruhu ile çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.
Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de, Hac’da yaşanan kazadan sonra ölenlerin üzerinde siyaset yapanlara tepki gösterdi. Özgökçe, “Araplara para kaptıranlara yönelik yapılan eleştiriler akıllara zarar bir durum. Bunun üzerinde siyaset yapanlara yorum yapanlara inanamıyorum. Mekke bizim kutsalımızdır. Oradaki insanlarımız hac görevlerini yerine getiriyor. Mümin kardeşlerimizin Bismillahını hazmedemeyenlerin bulunduğu ortamda kalan bu alanda siyaset yapan kardeşlerimize hayret ediyorum. Bu yüzden hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan durmadan çalışacağız. Kapı kapı nasıl dolaşabilirimin heyecanı içinde olmamız lazım. Birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar 2002 ruhunu yeniden yakalayıp bu dava için canla başla çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
Son olarak kürsüye gelen Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise her işe ’Bismillah’ ile başladıklarını belirterek, “CHP bunu yasaklamaya kalksa bile biz bismillah demeye devam edeceğiz. Allah aşkına bunlar camileri yasakladı. İnsanlar camileri doldurmuyor mu? Dolayısıyla CHP’nin ne yaptığına bakmayacağız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu halk Müslümandır, bu halk dindardır. Bu halk geçmişte Adnan Menderes’e sahip çıkamadığı için, Turgut Özal’ın zehirlenmesini durduramadığını için çok büyük bir mahcubiyet içerisinde dört elle Erdoğan ve arkadaşlarına sarılmış durumda kimse endişe etmesin. O yüzden 4 elle sarılmamız gerekir bu davaya” dedi.
Kayatürk Pakistan’daki öğrencilik hayatında yer alan hareketten de bahsettikten sonra partililere teşekkür etti. Yapılan konuşmanın ardından program, okul önündeki alanda bayramlaşmanın yapılması ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!