AK Parti Ordu Milletvekili Şener'in ziyaretleri

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ordu Milletvekili Şenerin ziyaretleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2014 12:09

Haberin Devamı

ORDU (AA) - AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Arıcılık Enstitüsünü ziyaret etti.

Şener, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz'dan enstitünün çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

"Arım, Balım, Peteğim" Projesi kapsamında yapılan tesis inşaatının hızla ilerlediğini anlatan Yılmaz, arıcılık üzerine dünyada ilk 3 arasına girebilecek ve Avrupa'nın en büyük laboratuvarının da tesiste yer alacağını belirtti.

"Arıcılarımız dünya ile rekabet edebilecek bir seviyeye gelecek" diyen Yılmaz, 150 personel istihdam edilecek tesislerde bal, ham mum, petek, propolis, polen, arı sütü paketlemesi gerçekleşecek. Kalite sorunu ortadan kalkarak ürünlerimizi dışa pazarlara ulaştıracağız" dedi.

Şener ise Türkiye'de arıcılık yapan aile sayısında Ordu'nun 2. sırada yer aldığını belirterek, Arıcılık Enstitüsü'nün Türkiye'de sadece Ordu'da olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ordu'da arıcılığın daha iyi noktalara gitmesi için desteklerinin sürdüğünü dile getiren Şener, şunları kaydetti:

"Son 3 yılda 10 milyon lira karşılığı koloni desteği sağlandı. Bal paketlemesi için ise 2 tesis destekleme programları ile hayata geçirildi. Enstitümüzün gayretleri ile yapımı süren tesiste tamamlanıp faaliyete geçtiğinde Ordu ve çevre illerinde arıcıların daha geniş pazarlarda ballarını satmalarını sağlayacak. Bu tesis özellikle yoğun talep alan Ortadoğu pazarında söz sahibi olacağına inanıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!