AK Parti Kırşehir Milletvekili Arslan:

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Kırşehir Milletvekili Arslan:
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 12:37

- "Kırşehir otoyol ağına dahil oluyor"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Ulaştırma Bakanlığının otoyol projeleriyle Kırşehir'in Ankara ve Mersin'e bağlanacağını ifade etti.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bir konuşma yaptığını belirtti. Bu bağlantı ile Kırşehir'in en önemli ana ulaşım akslarından birinin parçası olacağını dile getiren Arslan, "Proje sonuçlandırıldığında Kırşehir, Ankara ve Mersin'e otoyol ile direkt bağlanacaktır. Atılan bu adım Kırşehir'in içinde barındırdığı kültürel ve ekonomik potansiyeli harekete geçirmesi için büyük bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Ankara-Niğde ve Ankara-Delice otoyallarının 2023 yılına kadar tamamlanacağını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Kırşehir-Delice arasına da bir otoyol yapılarak bağlantı oluşturulması gerekmektedir. Otoyol bağlantısı ile verimli bir kuzey-güney koridoru ortaya çıkacaktır. Bölgesel olarak ortak bir kalkınma hamlesi başlatabilmemiz için bölgeler arası kesintisiz otoyol bağlantısının oluşturulması gerekmektedir. Aynı zamanda 2023-2035 vizyonu çerçevesinde Delice-Samsun otoyol bağlantısı Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecektir. Böylelikle Samsun-Delice-Kırşehir ile Mersin Limanı otoyol projesi ile bağlanacaktır. Kırşehir otoyol ağına dahil oluyor. Bu projelerin hayata geçirilmesinde kritik rol oynayan Başbakanımıza, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza ve emek harcayan tüm bürokratlarımıza teşekkürü bir borç biliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!