Ak Parti Hakkari İl Başkanı, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti Hakkari İl Başkanı, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 18:16

Ak Parti Hakkari İl Başkanı, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Haberin Devamı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, kahvaltıda bir araya geldiği basın mensuplarıyla, kentin güzelliklerinin ve kültürünün tanıtılması konusunda neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Hakkari Evi’nde düzenlenen kahvaltıya, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, AK Parti’nin Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Turan Şimşek, Merkez ilçe Başkanı Cemal Adıyaman ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Sıra dağları ve doğal güzellikleriyle meşhur olan Hakkari'nin Türkiye’nin ‘Saklı cenneti’ olduğunu söyleyen Gür, kentin terör imajından kurtulması için, bu güzelliklerin yeterince tanıtılmadığını belirterek şöyle konuştu:
“Tarihi geçmişi olan ve sıra dağlarıyla İsviçre’yi aratmayan Hakkari ilimizin doğal güzellikleri ve kültürü maalesef yeterince tanıtılmıyor. El ele verip, ilimizin tarihi, doğa güzellikleri ve kültürünü kamuoyuna duyurmamız gerekir. Bu konuda özellikle basına büyük sorumluluklar düşüyor. 1990’lı yıllarda köyler boşaltılmadan önce Hakkari genelinde 6 milyon büyük ve küçükbaş hayvan varken, bu sayı maalesef şu an 600 bine düştü. Burası tarım ve hayvancılık bölgesiydi. Tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılması halinde, bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Dağlarıyla meşhur olan ilimizin artık kötü imajdan kurtulup, güzellikleriyle anılması gerekir. Bu konuda ciddi anlamda projelerimiz var. Özellikle meşhur Hakkari yemekleri ve peynirinin tanıtılması esnafımızın da görüşlerini alıp, ortak çalışma yürütüyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!