AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Hatay'da

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, Hatayda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 17:20

- Gül: "Buradan bir kez daha ifade etmek gerekir ki AK Parti olarak biz Esed rejimini de IŞİD'in anlayışını da her ikisini de lanetliyoruz. Her ikisini de zulmeden iki unsur olarak, AK Parti'nin şiddetle tel'in ettiği iki anlayış olarak ifade etmek gerekir" - "Paralel yapıyla olan mücadele sadece AK Parti'nin, hükümetimizin değil, devletin mücadele kararlılığıdır"

Haberin Devamı

HATAY (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Paralel yapıyla olan mücadele sadece AK Parti'nin, hükümetimizin değil, devletin mücadele kararlılığıdır" dedi.

Gül, AK Parti Hatay İl Başkanlığı'nda belediye başkanları, meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleriyle istişare toplantısı yaptı.

Hatay'da bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Gül, Hatay'da da Türkiye'de de diğer inanç ve etnik grupların kendi kimliklerini ifade etmeye ve özgürce bir arada barış içerisinde kıyamete kadar yaşayacağına inancının tam olduğunu kaydetti.

Suriye'de Esed rejiminin vermiş olduğu, yaşatmış olduğu zulümleri herkesin bildiğinin altını çizen Gül, şöyle devam etti:

"Hatay'da 300 binin üzerinde insanı katleden bu Esed rejiminin baskısından dolayı ülkemize sığınan mülteciler var. Hatayımız da ev sahipliği yapıyor. Gerçekten bu coğrafya, Türkiye, Anadolu, yeryüzünde hangi dine, dile sahip olursa olsun zulme uğrayan herkes için ana kucağı olmuştur. Yahudi, Peşberge, Arap ve Kürtler için güvenilir bir liman olmuş, hasılı hangi dile, dine mensupsa mazlum olan herkes için bir sığınak alanı olmuştur, öyle de olmaya devam edecektir. Burada ırkına, diline bakmadan sizler bu yardımı yapıyorsunuz. Hatay'daki çadır kentlerdeki mültecilere, sığınmacılara yardımcı oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Umarız ki halkına zulmeden bu Esed rejimi, en kısa sürede sona erer ve Suriye halkının istediği yönetimle beraber özgürce yaşadıkları günleri hep birlikte görürüz. Buradan bir kez daha ifade etmek gerekir ki AK Parti olarak biz Esed rejimini de IŞİD'in anlayışını da her ikisini de lanetliyoruz. Her ikisini de zulmeden iki unsur olarak AK Parti'nin şiddetle tel'in ettiği iki anlayış olarak ifade etmek gerekir."

-Paralel yapıyla mücadele

Milli Güvenlik Kurulu'nun dün Türkiye Cumhuriyetinin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında çok uzun süren bir toplantı gerçekleştirdiğini ifade eden Gül, bu toplantı sonucunda da çok önemli kararlar alındığını hatırlattı.

Gül, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Hep birlikte bu kararları da öğrenme imkanımız oldu. Burada öne çıkan unsurlardan birisi, devletin içerisine yuvalanan illegal ve paralel yapıyla mücadele kararlılığının bir devlet politikası olduğunu açıkça göstermektedir. Paralel yapıyla olan mücadele sadece AK Parti'nin, hükümetimizin değil, devletin mücadele kararlılığıdır. Çünkü paralel yapının ve devlet içerisindeki illegal yapılanmaların temel hedefinin devletin bekasına yönelik bir tehdit olduğunu bütün milletimiz görmekte, bilmektedir. Bu nedenle alınan kararın da bütün devletin kademeleri ve kurumlarıyla uygulanacağına ve artık milletimizin geleceğine, istikbaline, hükümetimize ve devletimize kast eden paralel veya diğer illegal unsurların bundan sonra devlet içerisinde barınamayacağına inanıyoruz."

Haberin Devamı

Gül, Hatay'a 12 yıllık AK Parti iktidarında 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını ve eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yatırımların devam edeceğini belirtti.

Gül, 2015 seçimlerine heyecan ve dinamizmle gireceklerini, seçimlerde vatandaşların vereceği güçlü destekle yeni anayasayı yapacak çoğunluğa ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!