AK Parti Düzce Milleüvekili Özlü “Asfaltsız Köy Yolumuz Kalmayacak”

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Düzce Milleüvekili Özlü “Asfaltsız Köy Yolumuz Kalmayacak”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 12:49

AK PARTİ DÜZCE MİLLETVEKİLİ ADAYI FARK ÖZLÜ KAPI KAPI DOLAŞMAYA DEVAM EDİYOR.

AK Parti Düzce Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de asfaltsız köy yolunun kalmayacağını söyledi.
AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Düzce’yi diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 114 kilometre, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine bağlayan il yollarını 72 kilometre uzattık” dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili ve Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü seçim çalışmaları çerçevesinde kapı kapı dolaşıyor. Her gün gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Özlü, yaptığı ziyaretler esnasında AK Parti iktidarının diğer hizmetlerini anlattığı gibi, ulaştırma hizmetleriyle ilgili de bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlatıyor.
“BÖLÜNMÜŞ YOL UZUNLUĞUNU 3’E KATLADIK”
Gittiği yerlerde yaptığı konuşmalarda, “AK Parti olarak ulaştırma hizmetlerine büyük önem veriyoruz” diyen Faruk Özlü, “İktidarımız döneminde üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan biri de karayolu yapım hizmetleridir. Çünkü yol olmadan hiçbir şey olmaz desek yanlış söylemiş olmayız. Örneğin yol olmadan ticaret olmaz, yol olmadan turizm olmaz, yol olmadan kalkınma olmaz, yol olmadan şehirler gelişmez. Yol olmadan medeniyet olmaz” ifadelerini kullandı.
AK Parti iktidarından önce Türkiye’de toplam 6 bin 101 km bölünmüş yol olduğunu belirten Özlü, “Bizim dönemimizde buna 17 bin 615 km ilave ettik. Türkiye’nin bölünmüş yol uzunluğunu 23 bin 716 km’ye çıkardık. Toplam bölünmüş yol uzunluğunu 3’e katladık. Bizim bölünmüş yol hamlemizden önce karayollarında ortalama seyir hızı 40 km idi. Bugün karayollarımızda ortalama seyir hızı 80 kilometredir. 13 yıl önce sadece 6 ilimiz bölünmüş yollar ile birbirine bağlıyken bugün 75 ilimiz bölünmüş yollar ile birbirine bağlı” dedi.
Özlü sözlerine şöyle devam etti; “Karayolu yapım ve geliştirme çalışmalarımız sonunda 2003 yılında 100 Milyon taşıt için km başına 5,72 olan can kaybı bugün 2,33 e düşmüştür. Yani can kayıplı ölümlerde yüzde 59’luk bir azalma olmuştur. Ulaşım olmadan kalkınma olmayacağı düşüncesinden hareketle 13 yılda Karayolu sektörüne 135 Milyar TL yatırım yaptık.”
DÜZCE’YE 2,4 MİLYAR YATIRIM YAPTIK
AK Parti döneminde ulaştırma ve haberleşme hizmetleri için Düzce’ye de 2,4 milyar TL yatırım yaptıklarının altını çizen AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “Düzce’yi diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 114 kilometre; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine bağlayan il yollarını 72 kilometre uzattık” ifadelerini kullandı.
“Bolu Dağı Tünelini biz tamamladık” diyen Özlü, “Düzce’nin karayolu ağını 239 kilometreye ulaştırdık. 43 km uzunluğundaki Düzce-Akçakoca bölünmüş yolunu inşa ettik. Bunun için 448 milyon TL harcadık. Kalıcı Konutlar Bağlantı yolunu açtık. 14 km uzunluğundaki Kaynaşlı Üç Köprü-Konuralp Çamköy arasındaki kuzey Düzce çevre yolunu inşa ettik. Bunun için 198 milyon TL harcadık” şeklinde konuştu.
Faruk Özlü sözlerine şöyle devam etti; “Kaynaşlı-Gümüşova arası D-100 bölünmüş kara yolunu biz genişlettik, iyileştirdik. Gölyaka ve Çilimli ilçe karayollarını yaptık. Cumayeri ilçe yolunu yaptık. 33 km uzunluğundaki Düzce-Yığılca karayolunu yolunu yapıyoruz. Bu yol için 36 milyon TL harcadık.”
ÖNCELİKLE KUZEY BATI ÇEVRE YOLU İNŞA EDİLECEK
“Önümüzdeki dönemde en öncelikli işlerimizden biri Düzce kuzey batı çevre yolunu inşa etmek olacak” diye konuşan Özlü, “Bu yolun Konuralp Çamköy kavşağından başlayıp Gümüşova’ya kadar daha geniş bir yay çizilerek inşa edilmesi üzerinde çalışacağız. Bu çevre yolu ile bugün Düzce şehir merkezinden geçen D100 Karayolu üzerinde yoğunlaşan trafiği de rahatlatmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Toplamda 22 adet viyadük ve tünelden oluşacak Akçakoca-Karasu kara yolunu da inşa edeceklerini belirten AK Parti Düzce Milletvekili Özlü, “Düzce-Yığılca kara yolunu viyadükler inşa ederek kısaltacağız. Yığılca-Yedigöller Yolu genişletilip sıcak asfalt kaplanacak. Bu yolla Düzce’den Yedigöller’e daha rahat ulaşım sağlanmış olacak, Yığılca daha hızlı gelişecek” şeklinde konuştu.
DÜZCE’DEKİ BÜTÜN KÖY YOLLARI ASFALT KAPLAMA OLACAK
Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı; “D100 Çilimli ilçe girişine güzel bir kavşak inşa edilecek. Önümüzdeki dönemde Düzce’deki bütün köy yolları asfalt kaplama olacak. Asfaltsız köy yolumuz kalmayacak. Köylerimize daha iyi hizmet götürebilmek için Özel İdare araç kapasitesinin yenileyeceğiz. Bu maksatla, Düzce İl Özel İdaresi araç parkını güçlendirmek için 11 Milyon TL araç yatırımı yapma kararı aldık. Gelecek yılın ilk yarısında bu araçlar hizmete girecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!