AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu;

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu;
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 15:53

AK PARTİ ÇORUM İL BAŞKANI RUMİ BEKİROĞLU, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYINLADI

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını söyledi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası “ Uluslar Arası Engeliler Günü” olarak ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler günü, engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gün olduğunu söyledi.
Engelli olmanın bir sağlık meselesi olduğu kadar aynı zamanda sosyal ve ekonomik seçmeleri de bulunan çok boyutlu bir konu olduğunu dile getiren Bekiroğlu, bu sorunların çözümünde toplumun bütün kesimlerinin rol üstlenmesi,elini vicdanına koyması, sorumluluk alması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana engellilerin sorunlarına samimiyetle eğildiğini, engellilere yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra gıda, nakdi yardım, sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunların çözümü ve engellilerin her bakımdan gelişmelerini sağlayacak yapılanlarda büyük önem arz ettiğini anlatan Bekiroğlu, “İlimizde engelli vatandaşlarımıza sosyal yardım kapsamında 2003 yılında 3 milyon TL kaynak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken 2014 yılında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan kaynak miktarı 137 milyon TL’ye çıkardık. 2007 yılında yaptığımız değişiklikle 21 bin 617 kişiye, yaşlılık aylığı kapsamında 12 bin 936 kişiye, engelli yardımları kapsamında 8 bin 355 kişiye ve 560 engelli yakınına toplam 55,7 milyon nakdi yardım yaptık. İhtiyaç sahiplerinin eksikliklerini gidermek için 2003-2015 döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla vatandaşlarımıza 458,6 milyon TL tutarında ayni ve nakdi yardım yaptık. 13 yıllık iktidarımız dönemi içerisinde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yaptık.Kamuda iş imkanı sağlamak,sınav merkezlerini engellilerin kullanabileceği hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Hem ülkeye ekonomik katkısı, hem de engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin istihdamını son 13 yılda görülmemiş derece de artırdık. 2007 yılında engellilere Evde Bakım ve Rehabilitasyon hizmetini başlatarak engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini yükseltme yolunda önemli bir adım attık. 2007’de Çorum’da 225 vatandaşımız bu hizmetten yararlanırken 2014 yılında 4 bin 460’a çıktı. Çorum’da başlangıç yılında 354 bin TL olan evde bakım ödeneği 2014 yılında yıllık olarak 89,3 milyon TL’ye ulaştı. 2007-2015 yılları arasında Çorum’da engelli evde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için toplam 227,4 milyon TL ödenek ayırdık” dedi.
2012 yılında engelli vatandaşların tüm hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak Engelli Memur Seçme Sınavı’nı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bekiroğlu, sınavın gerek yöntemi, gerek felsefesi, gerekse sonuçları itibariyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını vurguladı.
Bekiroğlu, Türkiye’de 2002 yılı itibariyle engelli kontenjanında memur olarak çalışan engelli sayısı 5 bin 777 iken bu rakamın 2015 yılı sonu itibariyle 36 bin 165’e, yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye çapında engelli işçi sayısı 95 bin 128’e ulaştığını bildirdi.
Çorum’da 2014 yılı itibariyle 365 engelli memur 375 engelli işçi istihdam edildiğini anlatan Bekiroğlu, “AK Parti hükümeti engelli vatandaşlarımızın için yapılanları hiçbir zaman yeterli görmemiştir. Engelli vatandaşlarımızın insani koşullarda ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir yaşama ulaşmalarını sağlamak için 2015 seçim beyannamesinde belirttiği gibi yeni bir çok düzenlemelerde yapacaktır” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!