AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Kongresi (2)

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Kongresi (2)
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 18:35

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "(İç Güvenlik Yasa Tasarısı) Birileri diyor ki yok, 'gençlik militan olsun, gençliğin elinde molotof kokteyli olsun, varsın okulların etrafında bonzai satılsın, uyuşturucu satılsın ve devlet bunlara karşı önlem almasın', ben şimdi size soruyorum, bu zihniyet neye hizmet ediyor, kime hizmet ediyor arkadaşlar" - "HDP'yi anladık, çünkü onlar şiddeti savunuyorlar. PKK'nın uzantısı" - "(CHP'ye yönelik) Sandıkta umudunu kaybetmiş, sokak olayları, gezi olayları, paralel yapıyı da yanına almış işte 17-25 Aralık girişimleri, şimdi kim kimi kullanıyor, birşey diyemeyeceğim vallahi, öyle karışık hale gelmiş ki bunlar, kim kimin taşeronu onu da anlamadım" - "MHP'ye ne oldu, bunlar ne diye geçiniyorlar, milliyetçi değil mi? Bunlar neyin milliyetçisi ya... PKK'nın uzantılarıyla kol kola girmişler, meclisi çalıştırmıyorlar"

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(İç Güvenlik Yasa Tasarısı) Birileri diyor ki yok, 'gençlik militan olsun, gençliğin elinde molotof kokteyli olsun, varsın okulların etrafında bonzai satılsın, uyuşturucu satılsın ve devlet bunlara karşı önlem almasın', ben şimdi size soruyorum, bu zihniyet neye hizmet ediyor, kime hizmet ediyor arkadaşlar" dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Ege Üniversitesinde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu'nun ailesine başsağlığı diledi.

TBMM'de tartışılan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na değinen ve Türkiye'de kamu düzenini, gençlerin can güvenliğini sağlamak istediklerini belirten Çavuşoğlu, birilerinin gençliği kavgaya, kaos ortamına yönlendirdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

AK Partili kadroların, gençlerin elinde molotof olmasın, tablet, kalem, bilgisayar olsun ve ülkesini ileri medeniyet seviyesinin üstüne çıkarsın istediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri diyor ki yok, 'gençlik militan olsun, gençliğin elinde molotof kokteyli olsun, varsın okulların etrafında bonzai satılsın, uyuşturucu satılsın ve devlet bunlara karşı önlem almasın', ben şimdi size soruyorum, bu zihniyet neye hizmet ediyor, kime hizmet ediyor arkadaşlar. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gördüğünüz manzara neye hizmet ediyor, kime hizmet ediyor. HDP'yi anladık, çünkü onlar şiddeti savunuyorlar. PKK'nın uzantısı. Bunu söyleyince üzülüyorlar, kusura bakmasınlar, şimdi siz Güneydoğu'da, Doğu'da kaç kişinin ölmesine sebep olan bu olayları destekliyor musunuz? Evet, maalesef destekliyorlar. Ama halk rahatsız, esnaf rahatsız. HDP'nin zihniyeti bu."

- "Kürt kökenli kardeşlerimiz bunlara oy vermez"

7 Haziran'da yapılacak seçimi hatırlatan Çavuşoğlu, bu tür çalışmalarla Güneydoğu'daki halkın, Kürt kökenli insanların baskı altına alınarak, özgür iradeleriyle oy vermelerinin engellenmek istendiğini öne sürdü. Bunların tehditle, şantajla, baskıyla yapılacağı, bu açıdan HDP'nin silahların bırakılmasını istemediğine işaret eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Normal şartlarda benim Kürt kökenli kardeşlerime gidip oy isteseler benim Kürt kökenli kardeşlerim bunlara oy vermez. Çünkü bunların yaptığına inanmıyor, bunların ideolojisine inanmıyor. Bunların ideolojisinin ne olduğunu biliyorsunuz. Bunlar da tam tersi inançsız Kürt nesli istiyorlar, oysaki bizim Kürt kardeşlerimiz de inançlıdır. Memleketini de sever, Allahına da inanır ve ibadetini de yapar. Ama bunlar onu istemiyor."

- "Kim kimin taşeronu anlamadık"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP'nin de TBMM'deki tutumunu eleştirdi. CHP'nin marjinalleşmeye başlayan bir parti olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandıkta umudunu kaybetmiş, sokak olayları, gezi olayları, paralel yapıyı da yanına almış işte 17-25 Aralık girişimleri, şimdi kim kimi kullanıyor, bir şey diyemeyeceğim vallahi, öyle karışık hale gelmiş ki bunlar, kim kimin taşeronu onu da anlamadım. Görüyorsunuz işte gazetelerde bağlantılarını, yazışmalarını. Yani bu işi öyle bir noktaya getirmişler ki, Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye kardeşime bir suikast saldırısı noktasına kadar getirmişler ve bunu CHP'nin milletvekilleriyle konuşuyorlar. Vay benim ülkeme, vay benim CHP'ye babadan kalma alışkanlıklarla böyle masumane bir şekilde inanmış kardeşlerime."

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Şah Fırat" operasyonuyla ilgili hazımsızlıktan çatlayacağını, bu nedenle neler söyleyeceğini şaşırdığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun operasyonla ilgili açıklamalarını eleştiren Çavuşoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu, ülke ekonomisiyle ilgili bir sözün yok, ülkenin sosyal politikalarıyla ilgili söyleyecek hiçbir şeyin yok, çünkü SSK'yı sen batırdın. Aynı şekilde ülkenin sağlık politikalarından anlamazsın. Ya bu iç meseleleri bile bu kadar yalpalayan bir kişinin dış politikada ahkam kesmesi, hele hele Somali'ye gidiyorum diye Kenya'ya giden birisinden dış politika uzmanı olur mu?" diye konuştu.

- "MHP'ye ne oldu?"

Haberin Devamı

TBMM'deki tartışmalarda HDP ile CHP'nin tutumlarını anladıklarını ancak MHP'ye bir anlam veremediklerini ifade eden Çavuşoğlu, "MHP'ye ne oldu, bunlar ne diye geçiniyorlar, milliyetçi değil mi? Bunlar neyin milliyetçisi ya... PKK'nın uzantılarıyla kol kola girmişler, meclisi çalıştırmıyorlar" dedi.

Gençleri korumak, terörü önlemek için çıkarılan yasaların sırf AK Parti başarılı olmasın diye engellenmeye çalışıldığını öne süren Çavuşoğlu, muhalefetin kol kola girip, mecliste oturduğunu, MHP'li vatandaşların da bunları gördüğünü söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin başarısındaki en önemli unsurun halkın desteği olduğunu vurguladı.

Mecliste kamu güvenliğiyle ilgili yasa tasarısına halkın yüzde 80'inin tam destek verdiğine işaret eden Çavuşoğlu, bunların içinde CHP'li, MHP'li insanların da olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Mevlüt Çavuşoğlu, son 14 yıldan önceki Türkiye'nin ve son 14 yılda gençlere yönelik yapılan çalışmaların iyi anlatılmasını istedi. 7 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye'nin geleceğine yön vereceğini dile getiren Çavuşoğlu, yeni bir anayasanın oluşması gerektiğini, bunun için de en az 330 milletvekili olması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin daha fazla ileriye gidebilmesi için önündeki engelleri kaldırması gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, muhalefetin hiçbir öneri getirmediğini ancak çıkarılacak her yasaya ise karşı geldiğini belirtti.

- "Eli molotoflu değil, bilgisayarlı, kitaplı gençlere 'evet' diyoruz"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Şah Fırat" operasyonuna değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve operasyonda görev yapanlarla bir kez daha gurur duyduklarını söyledi.

Dün gece önemli bir operasyonun gerçekleştirildiğini, Çavuşoğlu'nun da sabaha kadar hiç uyumadığını anlatan Türel, "Ecdadımızın yadigarı olan topraklarımıza 'Şah Fırat' operasyonuyla sahip çıkıldı, Türk bayrağı bir kez daha şanlı gönderde dalgalandı" diye konuştu.

AK Partili gençlerin 17 yaşında gençlik kolları başkanlığı yapan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlık gibi görevlerde bulunan bir kurucu genel başkanın gençleri olduğunu ifade eden Türel, AK Parti'de gençlere nasıl önem verildiğini çok iyi bildiğini kaydetti.

AK Partili gençlerin eli molotoflu değil, eli bilgisayarlı, kitaplı gençlik olduğunu anlatan Türel, "Şimdi mecliste üçü bir yerde HDP, CHP, MHP. Eli molotoflu gençlere 'evet' diyorlar. Adeta onları koruma altına alıyorlar. Biz her yerde söyledik, biz eli molotoflu gençliğe 'hayır' diyoruz, biz eli bilgisayarlı, kitaplı gençliğe 'evet' diyoruz" diye konuştu.

Bu açıdan 7 Haziran'da yapılacak seçimin çok önemli olduğunun altını çizen Türel, "Bugün teröristlere sahip çıkan muhalefet yarın ne yapar belli olmaz" dedi.

Kongrede Ömer Akbaş, tek aday olarak yer aldı.

(Bitti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!