Ak Parti Adana Vekilleri: Halkımıza teşekkür ederiz

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti Adana Vekilleri: Halkımıza teşekkür ederiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 15:03

Ak Parti Adana Vekilleri: Halkımıza teşekkür ederiz

Haberin Devamı

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, darbe girişimi sonrası Adana'da başlatılan soruşturmalarda kamuda çalışan 1182 kişinin açığa alındığını, 101 kişinin ise tutuklandığını söyledi.
AK Parti Adana Milletvekilleri, il başkanlığında düzenledikleri toplantıyla darbe girişimini kınadı. Toplantıya Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı'nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile çok sayıda partili katıldı.
Toplantıda konuşan Erdinç, darbe girişimi sonrası kentte başlatılan soruşturmalarla ilgili bilgiler verdi. Adana'da 1182 kamu çalışanın açığa alındığını belirten Erdinç, 101 kişinin tutuklandığını, 42 kişinin halen gözaltında olduğunu, 34 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirtti. Mehmet Şükrü Erdinç, milletin darbe kalkışmasına dik durduğuna dikkat çekerek psikolojik darbe kalkışmasının halen devam ettiğini söyledi.
Fatma Güldemet Sarı ise, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızmış olan FETÖ terör örgütü üyelerinin darbe girişimini kınadı. Sarı, 246 şehide rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Talip Küçükcan ise özellikle basının darbe direnişine karşı duyarlı davrandığını belirtti. Küçükcan darbeyi ABD ve Avrupa'nın çok sert eleştirmediğini ifade ederek, "Biz bunları bizzat anlatacağız. Milletvekilleri olarak dikkatlerini çekeceğiz. Demokrasi yanlılarının Türkiye'nin yanında olmalarının gerektiğini içeren yazılar gönderdik. Uluslararası platformda ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.
Tamer Dağlı da, darbe girişimi nedeniyle Türkiye ekonomisinin fazla etkilenmediğini, anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla devalüasyonun yaşandığı Türkiye'den darbe girişimine rağmen ekonomisiyle dimdik ayakta duran bir Türkiye'ye gelindiğini söyledi.
"DARBE, MİLLETİN TANKLARIN ÖNÜNE YATMASI İLE ENGELLENDİ"
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ise 15 Temmuz'un ülkenin namusuna göz diken vatan hainlerinin darbe girişimde bulunduğu bir tarih olduğunu söyledi. O gece demokrasiye karşı terörist bir faaliyetin gerçekleştiğini, belirten Yeni, şöyle devam etti:
"Fakat bu eylem sonuca ulaşmadan Sayın Başkomutanımızın ve Sayın Başbakanımızın çağrısı ile milletimizin iradesine, namusuna sahip çıkmak adına meydanlara inmesi, hatta üniformalı katillerin milletimizin üzerine sürdüğü tankın önüne yatması ile püskürtüldü. O karanlık gecede birçok canımızı yitirdik. Birçok şehit verdik. Sivil vatandaşların üzerine, bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin yetiştirdiği ancak ruhunu Pensilvanya'daki terörist FETÖ'ye satmış olan asker kılıklı teröristlerin ateş etmesine şahit olduk."
"MİLLETE SALDIRANLAR TÜRK ASKERİ OLAMAZ"
Vatandaşların 9 gündür aralıksız olarak meydanlarda olduğunu belirten Fikret Yeni şöyle konuştu:
"Ülke olarak hepimizin gözlerinden akan yaşların rengi aynı onun için; ülkemizin bekası, milletimizin geleceği için dokuz gündür aralıksız olarak milletçe meydanlardayız. Başkomutanımızın ikinci emrine kadar da meydanlarda olacağız. Meydanlarda ki kalabalıklar şunu çok net gösterdi. Milletimiz vatan savunması konu olunca, milli irade söz konusu olunca, devletimizin bekası konu olunca nasıl kenetlendiğini bütün dünya gösterdi. Şüphesiz her darbe kötüdür, milli iradeye karşı cinayettir. Ancak siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi bu kadar alçakça ve kalleşçe olmamıştır. TBMM'yi sivil halkı bombalama alçaklığını hiçbir şeyle izah etmek mümkün değildir. Milletimizin üzerine bombayla, tankla, tüfekle saldıranlar asla Türk askeri olamaz. Bunlar asker elbisesi içerisindeki canilerdir, teröristlerdir. Bu teröristlere en ağır cezanın verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu millet her şeyi affeder ama kendisine kurşun atanı, vatanını satanı asla affetmez. Şunu açıkça söyleyebilirim; eğer bugün bu ülke dimdik böyle ayaktaysa, tankların karşısında duran aziz milletin dokuz gündür meydanları hainlere bırakmayan kardeşlerimizin sayesindedir. STK'lar, oluşturulan darbe karşıtı platformun da desteğiyle tankın gücü, halkın gücünü yenememiştir. Köklerinin kazınacağından da kimsenin şüphesi olmasın."
"O ŞAHIS BEN DEĞİLİM"
Fikret Yeni, sosyal medyada sık paylaşılan bir fotoğrafta FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yanındaki kişinin kendisi olduğu iddia edildiğini söylemesi üzerine, "Fotoğraftaki o şahıs ben değilim" dedi.
Ömer KOÇ/ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI,GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!