Ajax liderliğini sağlama aldı

Güncelleme Tarihi:

Ajax liderliğini sağlama aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 12:07

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 26. haftasında deplasmanda Feyenoord'u 2-1 yenen lider Ajax, zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Haftayı beraberlikle kapatan en yakın rakibi Twente'yle puan farkını 8'e çıkaran Amsterdam ekibi, böylece şampiyonluk yarışında yalnız kaldı.

Haberin Devamı

Güvenlik gerekçesiyle misafir takım seyircilerin alınmadığı ve bu yüzden sadece 48 bin Feyenoord taraftarının izlediği De Kuip Stadı'ndaki karşılaşmaya tutuk başlayan Ajax, 30. dakikada Pelle'nin kafa golüyle 1-0 yenik duruma düştü. Golden sonra maça ağırlığını koymaya başlayan Amsterdam ekibinden 45. dakikada sahneye çıkan Sigthorsson attığı golle ilk yarının skorunu belirledi: 1-1

İkinci devreye Feyenoord'a oranla daha kontrolü başlayan Ajax, 77. dakikada Veltman'la durumu 2-1'e getirdi ve karşılaşma bu sonuçla tamamladı. Ajax, önemli rakibi Feyenoord'u bir kez daha yenmenin yanı sıra bu galibiyetle şampiyonluk yarışında da önemli bir engeli aşmış oldu. Puanını 57'ye çıkaran Ajax, liderliğini korurken, 45 puanlı Feyenoord 4. sırada kaldı.

Ligde şampiyonluk hesapları yapan Twente, orta sıralarda bulunan Utrecht deplasmanında 1-1 beraberlikle ayrılarak yara aldı. Deplasmanda oynamasına rağmen etkili bir oyun ortaya koyan Twente, 18. dakikada Promes'in attığı golle ilk devreyi 1-0 önde tamamladı. Utrecht, karşılaşmanın ikinci yarısının ilk saniyelerinde Oar ile beraberliği yakaladı. Mücadelenin kalan dakikalarında her iki takım da gol atamayınca maç 1-1'lik sonuçla tamamlandı. Aldığı bu beraberlikle puanını 49'a çıkaran Twente, averajla Vitesse'nin önünde ikinci sıradaki yerini korurken, 30 puana sahip Utrecht 13. sıraya geriledi.

Zirveye oynayan bir başka ekip Vitesse ise, zayıf rakibi Roda'yı 3-0 yenmeyi başardı. Roda'da 28. dakikada Bonevacia'nın kırmızı kart gördüğü maçta Vitesse'ye galibiyeti getiren golleri 14 ve 76. dakikada Havenaar ve 29. dakikada Vejinovic attı.


Gol krallığı
Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu hafta fileleri bir kez havalandıran Heerenveen'den Finnbogason, gol sayısını 22'ye çıkararak ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 20 golle Feyenoord'dan Pelle, 14'er golle AZ Alkmaar'dan Johannsson ve Twente'den Castaignos takip ediyor.


Sonuçlar
Eredivisie'nin 26. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Haberin Devamı

Heracles Almelo-Heerenveen: 1-2
PEC Zwolle-NEC Nijmegen: 3-3
ADO Den Haag-NAC Breda: 1-1
Go Ahead Eagles-PSV Eindhoven: 2-3
Vitesse-Roda: 3-0
Utrecht-Twente: 1-1
Groningen-Cambuur: 1-1
Feyenoord-Ajax: 1-2
AZ Alkmaar-RKC Waalwijk: 4-0


27. hafta maçları
AZ Alkmaar-Heracles Almelo
Roda-NEC Nijmegen
Heerenveen-PEC Zwolle
NAC Breda-Vitesse
PSV Eindhoven-Utrecht
RKC Waalwijk-ADO Den Haag
Go Ahead Eagles-Twente
Groningen-Feyenoord
Ajax-Cambuur




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!