Ailemin bilinçsizliği beni çocuksuz bıraktı

Sayın Güzin abla, köşeniz aracılığıyla gençlere öğütler vermeniz, geleceğe umutla bakmalarını sağlamanız nedeniyle size teşekkürü bir borç biliyorum.

Bana gelince ben 38 yaşında, 16 yıllık evli ama mutsuz bir erkeğim. Eşimle aramızda hiçbir sorun yok. Ama çocuğumuzun olmayışı bizi çok yıpratıyor. Ben ne yazık ki, annemle babamın bilinçsizliğinin kurbanıyım. Onlara da pek fazla kızamıyorum. Çünkü zamanında köyde ne eğitim almışlar, ne de bilgi!

Beni ancak 9 yaşındayken ameliyat ettiler. Bir rahatsızlığım nedeniyle doktor kontrolünden geçtiğim sırada fark ettiler. Ama, geç kalmışız.

Benim sorunum, yumurtalıklarımın karın boşluğundan normal yerlerine inmemiş olmasıymış. Bu da en geç çocuk 2 yaşına gelinceye kadar, ameliyatla yerine indirilmeliymiş.

Karındaki sıcaklık nedeniyle hücreler ölürmüş. İşte ben bu yüzden ne yazık ki kısır bir erkeğim. Evlendikten sonra muayene olduğum doktorlar aynı şeyi söylediler.Yine de gün geçtikçe tıp hızla ilerliyor. Yeni buluşlar ortaya çıkıyor. Umarım benim sorunumla ilgili yeni bir gelişme de olur. Bu mektubu biraz da sizin aracılığınızla annelere babalara seslenmek için yazıyorum. Çocuklarınızı küçük yaşta her yönden kontrol ettirmelisiniz.

Hiçbir şey gözden kaçmamalı. Çünkü ilerde tüm yaşamını etkileyebilir, benim gibi!

RUMUZ: ANA-BABA

KURBANI

Sevgili oğlum, dediğin gibi anne ve babalar bu konuyu ihmal edebiliyor. Hem de sandığın gibi yalnızca köylerde değil, şehirde yaşayan insanlar arasında da bu tür bir ihmal görülebiliyor.

Bu mektup aracılığıyla anne ve babalara seslenmekle çok iyi yapmışsın. Daha bebekken bu yönde bebeği kontrol ettirmek gerekebilir. Ancak, benim bir yakınım senin durumundaydı ve 20 küsur yaşlarında ameliyat oldu.

Bir yandan da hormon tedavisiyle takviye ettiler ve şimdi üç tane evlat sahibi. Bundan yıllarca önce, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi olmuştu.

Şimdi sanırım yeni tedavi yöntemleri de uygulanıyor. Bulunduğun şehri söylememişsin ama iyi bir üroloji uzmanının yardımını isteyebilirsin. Ya da İstanbul’a gelebilirsin.

Eğer çocuğunuzun olmayacağı kesinleşirse, size bir evlat edinmenizi önerebilirim. Birçok anasız babasız yavrucak sıcak bir yuvanın hasretiyle bekleşiyor.

İnanın büyük bir sevaba da girersiniz. Ülkemizde resmi ya da gayriresmi kuruluşlarda bakılan minik bebekler var. Artık evlat edinmek daha da kolaylaştı.

Ünlü şarkıcı Nilüfer’i görmüyor musunuz, evlat edindiği bebeğiyle ne kadar mutlu.

Cinsel sorunu yüzünden evlenemiyoruz

Sevgili ablacığım, bana ancak siz yardım edebilirsiniz. Benim canımdan çok sevdiğim biri var.

Onunla üç yıldır birlikteyiz ve evlenmeyi de düşünüyorduk. Ama o bir süreden beri ‘Biz evlenemeyiz’ diyerek benden ayrı kalmaya çalışıyor.

Bana yaklaşmak, beni görmek istemiyor.

Nedenine gelince bana bunu çok zor anlattı. İstek duyduğu, orgazm da olduğu halde, cinsel organı sertleşmiyormuş.

Bu yüzden benimle evlenemezmiş. ‘Seni mutlu edemem’ diyor. Tedavisi var mıdır?

RUMUZ:

MUTLULUĞUMU KURTARIN


Sevgili kızım, genç bir erkekte bu tür cinsel sorunlar görülebilir. Başta psikolojik nedenler düşünülür ama, organik nedenlere de sıkça rastlanıyor.

Tıp fakültesi hastanelerinde artık Cinsel İşlev Bozukluğu’yla ilgili bölümler bulunuyor. Üroloji uzmanları da erkeklerdeki sertleşme sorunlarıyla ilgileniyor, tedavi de edebiliyorlar.
Umarım çok basit bir nedene bağlıdır. Senin sevginin ve anlayışının bu açıdan yardımı olacaktır.

İki eşli bir adamla evleneceğim

Sevgili ablacığım, ben çok şanssız bir genç kızım. Nedenini sorarsan, büyük bir aşk yaşadım ama çok büyük bir hayalkırıklığıyla karşılaştım.

Bundan üç yıl önce bir gençle tanıştım. Ona çok bağlandım ama, bir yıl kadar sonra onun yalan söylediğini anladım. Meğerse evliymiş ve bunu benden gizlemiş. Ayrıca daha sonra bir de dini nikahlı eşi olduğunu öğrendim.

İki eşiyle de problemler yaşıyormuş. Eşini sevmediğini, mutlaka ayrılacağını söylüyor. Benimle evlenmeyi düşünüyor. Hatta birlikte bir tarih bile kararlaştırdık. Kafam iyice karıştı.

Düşünün ki, benimle evlenmek istese de biri resmi nikahlı, diğeri ise imam nikahlı olarak evli bir adam! Bana akıl ver, lütfen...

RUMUZ:

NE YAPMALIYIM


Sevgili kızım, önce senin için hem dini, hem de resmi nikahlı eşlerini bırakacağını söyleyen bu adam, acaba bunu başarabilecek mi? Bu iki eşin birbirinden haberi var mı? Bazen akıl almaz bir şekilde resmi ve imam nikahlı eşler, gül gibi geçinip gidiyorlar.

Şimdi bu hanımlar aralarına bir yeni kara kedi girdiğini öğrenirlerse, işbirliği yapıp senin canına okuyabilirler, inan bana!

Sen adamın artık eşlerini sevmediğini, seni sevdiğini düşünüyorsun ama bu bana çok inandırıcı gelmiyor. Yine bazılarını kızdıracağım ama, pek çok evli erkeğin başvurduğu çok basit bir yalandır bu.

Zaten imam nikahı geçerli değil, ama adam iki karılı olmaktan belli ki hoşlanıyor. Sakın seni de bu küçük haremine katmayı planlıyor olmasın?

Böyle sorunları olmayan, başka kadınlarla evli olmayan bir genç bulamayacak mısın kendine?
Yazarın Tüm Yazıları