Aileler unutmadı

Güncelleme Tarihi:

Aileler unutmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 00:00

OSTİM ve İvedik’teki patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, patlamanın ikinci yılında anma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ve İvedik’te, 3 Şubat 2011’de meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenler anıldı. Ölenlerin yakınları, patlamaların bir iş kazası değil cinayet olduğunu ileri sürerek, bilirkişi raporunun hazırlanması ve sorumluların bir an önce yargı önünde hesap vermesini istedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Patlamada hayatını kaybedenlerden Dursun Kavak’ın ablası Sibel Kavak, grup adına yaptığı açıklamada, “Bugün burada kaybettiğimiz canlarımızı anmak için toplandık. Sorumluların yargılanması ve cezalandırılması için de adalet mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

KAZA DEĞİL CİNAYET

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, patlamanın olduğu yerde acılı ailelerle buluştu. Nazlıaka, “Bu iş kazası değil iş cinayetidir. Denetimsiz iş yerleri şehrin ortasında canlı bombaya dönüşmektedir. İş kazaları istatistiğinde Türkiye, dünyada ikinci, Avrupa’da birinci sırada. Bu kazaların, bu denetimsiz işyerlerinin sorumluları ne zaman hesap verecek. Aileler, iki yıldır devam eden davanın son bir yılını üçüncü bilirkişi raporunu bekleyerek geçirmiş durumda. Ailelerin acılarının telafisi mümkün değil ama hiç değilse kaybettikleri için adalet istiyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!