GeriSağlık Zencefilin bir faydası daha ortaya çıktı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zencefilin bir faydası daha ortaya çıktı!

Zencefilin bir faydası daha ortaya çıktı!

İşte, soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili olan bu bitkinin diğer faydası…

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili olduğu kabul edilen zencefil bitkisinin, sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sezik, zencefil üzerinde her yıl çok sayıda araştırma yayınlandığını belirtti.

Zencefilin Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu'nun "genel olarak güvenilir" grubunda yer aldığını ve faydaları nedeniyle birçok ülkede değişik amaçlarla kullanıldığını dile getiren Sezik, "Yıllarca soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı etkili olduğu kabul edilen zencefil bitkisi, sindirim sistemi rahatsızlıkları için de oldukça yararlıdır" dedi.

Avrupa İlaç Kurumu tarafından kusma ve bulantıyı önleyici olarak kullanımının kabul edildiğini aktaran Sezik, zencefilin hafif gaz, şişkinlik ve spazm şeklinde görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı da oldukça etkili olduğunu kaydetti.

Zencefil, bazı kanser tedavilerinde etkili

 Zencefilin bazı kanser tedavilerinde de etkili olduğunu hatırlatan Sezik, "Zencefilin romatizma ve osteoartrit ağrılarını giderici etkileri üzerindeki çalışmalarda da epey yol alınmıştır. İltihap giderici ve spazm çözücü etkilerinin tespit edilmesi bu alandaki kullanımları destekleyen bulgulardır. Antioksidan etkisinin bulunmasıyla soğuk algınlığında veya vücut direncini artırmada etkili olduğu ortaya konulmuştur. Ancak kanseri önler veya kanser ilacı demek için henüz çok erkendir" ifadelerini kullandı.

Sezik, hamilelerin ve safra taşı bulunanların zencefil çayını aşırı kullanmamalarını istedi.

AA

False