GeriSağlık Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

‘Örnek protein’ olarak nitelendirilen bu besinin şahane faydaları...


BESİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK VE SAĞLIKLI

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Bulması ve pişirmesi kolay, besin değeri çok yüksek ve sağlıklı bir yiyecek olan yumurtanın insanın günlük protein gereksinimini karşılamanın yanı sıra halsizlikten kurtulmak, daha enerjik bir gün geçirmek için vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.


MUTLULUK KAYNAĞI

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Şahin, “Ani sıcaklık değişiklikleri nedeniyle bünyelerimiz hastalıklara daha korunmasız hale geliyor ve bu değişimler insanları mutsuzlaştırıp enerjilerini düşürebiliyor. Günde 1 yumurta tüketerek tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek mümkün. Yumurta içeriğindeki selenyum, demir gibi elementler sayesinde mutluluk kaynağı” dedi.


VÜCUTTAKİ İYİ KOLESTROLÜ ARTIRIYOR

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Yumurtayı ‘örnek protein’ olarak nitelendiren Nil Şahin Gürhan, çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar her zaman tüketilebileceğini de hatırlattı. Geçmiş yıllarda yüksek kolesterol korkusu nedeniyle kalp-damar hastalarının yumurtadan uzak durmak zorunda kaldığını ancak günde bir tane yumurtadan fazla tüketilmediği taktirde; yumurtanın vücuttaki iyi ve gerekli olan kolestrolü artırıcı etkisinin olduğunun ispatladığını da vurguladı.


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE VE KEMİK GELİŞİME DE FAYDALI

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Yumurtanın içeriğindeki A ve D vitaminleri, demir, selenyum, çinko, kolin gibi elementler bağışıklık sistemini güçlendirmeden kemik gelişimine, kandaki oksijenin taşınmasından beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesine kadar birçok fayda sağlıyor. Günde 1 yumurta tüketerek sağlık puanınızı yükseltebilirsiniz.”


KAYNADIKTAN SONRA 4 DAKİKA

Yumurtayı kaynadıktan sonra 4 dakika pişirin

Nil Şahin Gürhan, yaz yaklaşırken kilosuna ve beslenmesine dikkat edenlere yumurtayı sağlıklı tüketmenin ipuçlarını da verdi:

  • Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynatmayın. Kaynadıktan sonra da sadece 4 dakika pişirin.
  • Yumurtayı sadece haşlayarak yemeyin. Menemen, sebzeli, domatesli, dereotlu gibi alternatiflerle ya da omlet şeklinde de tüketin.

False