GeriSağlık Yoğurt çözüm olabilir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt çözüm olabilir

Yoğurt çözüm olabilir

Uluslararası yapılan araştırma tüm dünyayı şaşırttı.

Türk mucizesi olan yoğurtla ilgili son yapılan uluslararası bir araştırma, yoğurdun yeni bir faydasını daha ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada yoğurdun depresyonu önleyebileceği ortaya çıktı. Hürriyet Sağlık’ta yer alan haberin ayrıntıları ise şöyle…

Daha önce probiyotiklerin bağırsaklardaki faydalı bakterileri artırdığı biliniyordu ama bu bakterilerin beyni etkilediği bilinmiyordu. Bu çalışmayla günde iki kere yoğurt yiyenlerin, bir ay içinde beyin fonksiyonlarını hem zihinsel aktivite hem de duygusal açıdan iyi yönde değiştirdiği görüldü.

Yoğurt ve kefirdeki probiyotikler mucize yaratıyor

Uzmanlar kefirde de bulunan bu probiyotiklerin, duygusal açıdan yarattığı değişimin önemli olduğunu belirtiyor. İnsan vücudundaki bu faydalı bakteriler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirimi destekliyor, sağlıklı kilonun korunmasına yardımcı oluyor ve ayrıca kan basıncını da düzenliyor.

Probiyotik yoğurt duygusal açlığı çözebilir

Bu araştırma ayrıca duygusal açlığı da yatıştırmaya yardımcı olabilecek bir sonucu ortaya koyuyor. Çünkü beyin ve mide arasındaki iletişimde beyin stres anında ya da diğer negatif duygular olduğunda mideye sinyal gönderiyor ve bu da duygusal açlığa neden olabiliyor. Bu çalışmada, probiyotik tüketenlerde sinyallerin tersine döndüğü görüldü.

Anksiyetenin azaldığı ve mide problemlerinin çözüldüğü görüldü

Araştırmayı yürüten UCLA Tıp Fakültesi'nde, Dr. Kristen Tillisch, "Bu araştırmayı yürütürken, gönüllülerin araştırma süresince kendilerini ruhsal olarak da çok iyi hissettiklerini, anksiyetenin azaldığını ve mideleriyle ilgili problemlerinin çözülmeye başladığını duyduk. Faydalı mide parazitleri, beyin ve mide arasında gidiş-dönüşlü bir sokak gibi" dedi.

Tillisch, araştırmanın 18 ile 53 yaşları arasında, sağlıklı kiloda olan 36 kadın üzerinde yapıldığını söyledi.

False