GeriSağlık Yoğurdunuza 1 kaşık keten tohumu ekleyin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurdunuza 1 kaşık keten tohumu ekleyin!

Yoğurdunuza 1 kaşık keten tohumu ekleyin!

İşte kilo vermenize yardımcı olacak bazı bilgiler...

Günlük hayatta tükettiğimiz bazı besinler, yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermemize de yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Nazlı Acar, zayıflamaya yardımcı bu besinleri sıraladı.

Kefir

Süt ve ürünlerinin yağ yıkımı arttırıcı özelliğini biliyoruz. Kefir de süt ve süt ürünlerinden olup aynı zamanda zayıflama döneminde olası kabızlık problemleri için birebirdir. Kefirin kesin tadını sevmiyorsanız içeceğiniz zaman biraz nane ekleyebilirsiniz. Hem yeşilimtırak görüntüsü ile göze hem de tadı ile damak zevkinize hitap edecektir.

Tarçın

Tarçının tokluk hissi vermesi dışındaki en önemli özelliği tatlıya karşı eğilimi azaltmasıdır. Tarçını bitki çaylarına ilave edebileceğiniz gibi yağ yıkımını hızlandıran süt ürünlerinde de kullanabilirsiniz. Yaz mevsiminin güzel meyvelerinden biri olan şeftaliyi, şeftali-yoğurt-tarçın kombinasyonu ile deneyebilirsiniz.

Yeşil çay

Menopoz öncesi bayanlar günde 3 fincan yeşil çay içmeyi unutmayın. İçindeki kateşin ile zayıflatan ve metabolizmayı hızlandıran yeşil çayınızı tarçın ile de tüketebilirsiniz.

Maydanoz

Ödem problemi yaşayanların ilk aklına gelen maydanoza, zayıflama döneminde de yer verebilirsiniz. İçerdiği vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemini güçlendirmek için de tercih edilmektedir. Maydanozu; ananas, elma, kabak, tarçın kombinasyonu ile de deneyebilirsiniz.

Keten tohumu

Menopoz sonrası kadınlarda artan karın çevresi yağlanmaya düşman olan keten tohumu, metabolizmanızı hızlandırarak kilo kaybetmenize yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda içerdiği elzem yağ asitleri ile zayıflama programınızı daha da sağlıklı kılar. Her gün keten tohumunuzu yoğurtlarınıza veya salatalarınıza 1 yemek kaşığı ilave edebilirsiniz.

Kırmızıbiber

Acı, vücut ısısını arttırarak metabolizmayı hızlandırır, kilo kaybına yardımcı olur. Hızlanan metabolizma ile beraberinde yapılan egzersiz ile fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kırmızıbiberi, yoğurt-semizotu-kepekli makarna ile karıştırarak lezzetli bir kombin yapabilirsiniz

İHA

False