GeriPratik Bilgiler Yeşil Çay Akşam İçilir Mi? Yeşilçay Nasıl Tüketilir, Ne Kadar İçilmeli Ve Ne Zaman İçilirse Zayıflatır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil Çay Akşam İçilir Mi? Yeşilçay Nasıl Tüketilir, Ne Kadar İçilmeli Ve Ne Zaman İçilirse Zayıflatır

Yeşil Çay Akşam İçilir Mi? Yeşilçay Nasıl Tüketilir, Ne Kadar İçilmeli Ve Ne Zaman İçilirse Zayıflatır

Demir gibi yüksek bileşenlere sahip olduğu için yeşil çay, yatmadan 2 saat önce içilmesi önerilir. Özellikle yüksek Kafein içermesi sebebiyle yatmadan hemen önce içmek uykuyu kaçırabilir. Peki yeşil çay akşam içilir mi? Yeşilçay nasıl tüketilir, ne kadar içilmeli ve ne zaman içilirse zayıflatır ayrıntıları ile derledik.

Yeşilçay yüksek kafein içeren bir içecektir ve bu yüzden akşam yemekten hemen sonra içilmemelidir. Aynı zamanda yatmadan hemen önce içilmesi uyku kaçırdığı için tercih edilmez. Bunun yerine yatmadan 2 saat önce içmek yararlı gelir. Çünkü demir gibi gıda besinlerini emilimini zorlaştıran bir yapıya sahiptir.

Yeşil Çay Akşam İçilir mi?

Yeşil çay akşam içilir ancak saati çok önemlidir. Özellikle yemekten hemen sonra içmek, tüketilen besin kaynaklarının zarara uğramasına sebep olabilir. Aynı zamanda yüksek kafein içermesi ile bilinen bir içecek türüdür. O yüzden yatmadan hemen önce içmek uykuyu kaçırdığı için daha erken vakitte tüketilmesi gerekir. Genelde ise yatmadan 2 saat kadar önce tüketmek önemlidir. Böylece kilo vermek başta olmak üzere pek çok faydasından yararlanma şansı elde edilir.

Yeşilçay Nasıl Tüketilir?

Yeşil çay sabahları erken zamanda tüketilmesi önerilmeyen içecekler arasında yer alır. Genelde sabah erken kalkan ve işe giden kişiler için, 10 ile 11 arasında tüketmek yeterlidir. Aynı zamanda öğün aralarında ve Akşam yemeğinden birkaç saat sonra tüketilebilir. Ancak burada yemekten 2 saat kadar önce tüketilmesine özen gösterilmelidir. Çünkü demir gibi yüksek bileşenlere sahip gıda tülleri Akşam yemeğinden sonra yeşilçay ile etkisini kaybedebilir. Yani öğle arası ve akşam olduğu zaman yemekten birkaç saat sonra tüketilebilir. Sıcak bir su üzerine poşet halinde ve gidilmesi ile birlikte keyifli tüketilebilir.

Yeşil Çay Ne Kadar İçilmeli?

Gün içerisinde ortalama en fazla yeşil çay tüketimi 2 ya da 3 bardak kadar olmalıdır. Bunun da öğlen 10 ile 11 arasında ve akşam yemekten birkaç saat sonra gerçekleşmesi önemli. Tabii bu durum bünyeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle düzenli şekilde gün içerisinde iki veya üç bardak kadar işi çay tüketmek, zaman içerisinde bünyenin alışkanlık haline getirilmesine olanak verir. Vücut alıştıktan sonra arzu edilen kilo kaybını elde etme şansı yakalanır.

Yeşil Çay Ne Zaman İçilirse Zayıflatır?

Yeşil çay içeriğinde yüksek kafein oranı bulunduğu için doğru zamanda tüketilmesi gerekir. Genelde saat 10 ile 11 arasında ya da akşam yemekten birkaç saat sonra tüketilebilir. Böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo verme şansı elde edilebilir. Özellikle gün içerisinde değişik zaman dilimlerinde iki veya üç bardak tüketmek, istenen kilonun verilmesine olanak tanır. Normal bir insan için ara öğünlerde tüketmek mümkün. Zaman içerisinde günde içilecek 2 ya da 3 kadar yeşil çaya vücut alışır. Böylece kısa bir süre içerisinde dengeli bir şekilde kilo verme olanağı elde edilir.

Yeşil Çay Yararları Nelerdir?

Yeşil çay gün içerisinde en fazla 3 tane içilmesi, genelde akşamüstleri yemekten birkaç saat sonra tüketilmesi gereken bir içecektir. Böylece sağlamış olduğu faydalardan yararlanma şansı elde edilir.

- Sağlığa yararlı olan biyoaktif bileşenlere sahiptir.
- Önemli oranda dengeli şekilde kilo verme şansı sağlar.
- Yağ yakımını hızlandırır ve formu korur.
- Kronik hastalıklara karşı korur.,
- Kansere yakalanma riskini önemli oranda azaltır.
- Psikolojik açıdan pozitif bir etki yaratır.

Yatmadan bir saat kadar önce tüketmek ya da akşam yemeğinden birkaç saat sonra tüketim yeterlidir. Sabahları öğle arası ya da öğün arası yine tüketmek mümkün.

 

False