GeriKişisel Bakım Yeni yıla girerken gençleşmek ister misiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni yıla girerken gençleşmek ister misiniz?

Yeni yıla girerken gençleşmek ister misiniz?

Cerrahi işlem gerektirmeden uygulanan dolgu yöntemi ile yepyeni biri olabilirsiniz.

Bir yıl daha bitiyor. Zamanı durdurmak kaçınılmaz belki ama yeni gelen yılı gençlik ve güzellikle karşılamak mümkün. Prof. Dr. Akın Yücel ve Dr. Aysun Mamak, cerrahi işlem gerektirmeden uygulanabilen ve en çok tercih edilen dolgu yöntemlerini anlattı.

Vücudumuzdaki küçük kusurlar; şimdi çok kısa sürelerde yok edilebiliyor, üstelik cerrahi işlem gerektirmeden. Klinik ortamda kısa sürede uygulanabiliyorlar. İyileşme dönemi gerektirmiyor ve etkileri hemen gözlenebiliyor.

Cildin her tabakasına ayrı yapıda uygulanabiliyor. Her tabakasını ayrı şekilde tedavi etmeye ve şekillendirmeye fırsat sağlıyor. Bu sayede tonusu kaybolmuş cilt toparlanıyor ve başka birine dönüşmeden daha genç bir görünüm kazanıyor. Yeni teknikte iğne yerine kanülle yapılması, morarma ve şişmeyi son derece azaltıyor. Dolgu maddesi olarak; vücudun kendi doğal yapısında olan hyalüronik asiti tercih ediliyor. Eriyebilir bir madde olması, ciltle uyumunu ve daha doğal bir görünüm elde etmemizi sağlıyor.

Bu yöntemle hangi sorunlar giderilebilir?

Hyalüronik asit dolguları ile yüz hatlarını belirginleştirmek, kaşları yükseltmek, dudakları dolgunlaştırmak, göz altı çukurluklarını doldurmak, çeneyi uzatmak, ince kırışıkları ve sivilce izlerini gidermek mümkün. Dolgu uygulamaları ile burun da şekillendirilebilmekte, geçirilmiş burun ameliyatlarına ait hatalar düzeltilebilmekte. Göz altı morlukları azaltılabilmekte, yıpranmış ve incelmiş el sırtı derisi de dolgunlaştırılabilmekte. Hyalüronik asit dolgularının ortalama kalma süresi 6-12 ay arasıdır. Tedavi sonunda kırışıklıklarda ve doku hasarlarında etkin bir çözüm için botoks, lazer, peeling gibi tekniklerle birlikte uygulanması kalıcılığını arttırır.

False