GeriSağlık Yeni Bir Yöntemle Diş Teline Son!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeni Bir Yöntemle Diş Teline Son!

Yeni Bir Yöntemle Diş Teline Son!

Çarpık dişler için şeffaf bir çözüm.

Çarpık dişlerin çözümü artık sadece diş teli braket kullanmaktan geçmiyor. Diş hastalıkları tedavisinde uygulanan yeni teknoloji “invasilign yöntemi”, ergonomik şeffaf plakalar ile diş telinin görüntüde yarattığı kabusu sona erdiriyor.

Diş Hekimi Ahmet Pınar, genellikle genetik sebeplerden kaynaklanan ve erken yaşlarda düzeltilen çarpık dişlerin ilerleyen yaşlarda da düzeltilebildiğini ancak uzun tedavi gerektiğini söyledi.

Pınar, invisalign yönteminin çapraşık dişleri düzeltme amacı ile dişlere takılan, çıkarılabilir, ağızda belirgin olarak gözükmeyen bir seri şeffaf düzeltici plaklarla dişlerin düzeltilebilmesini sağlayan bir sistem olarak tanımlanabileceğini söyledi. Şeffaf düzelticilerin, üç boyutlu özel bilgisayarlı sistemler yardımıyla hastanın diş yapısına birebir uygun olarak modellendiğini anlatan Pınar, her bir düzeltici plağın yaklaşık 2 hafta boyunca kullanıldığını ifade etti.

Hem Estetik Hem de Daha Temiz

Bu yöntemin en büyük avantajının estetik bir görünüm olduğunu kaydeden Pınar bir diğer avantajın da “ağız hijyeninin daha kolay sağlanabilmesi” olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti:

“Yeme-içme konusunda klasik ortodontik tedavide olan kısıtlamalar İnvisalign'da yok. Çünkü istendiğinde ağızdan çıkarılabiliyor ve fırçaladıktan sonra tekrar takılabiliyor. Invisalign yönteminin diğer bir avantajı ise tedavi süresinin ve tedavi sonucunun önceden bilinebilmesidir. Klasik ortodontik tedavide ise tedavi süresi hastaya ve hekime bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve net süre vermek çok mümkün olmuyor. Öte yandan, tedaviye alışma dönemi çok daha rahat geçiriliyor.”

Pınar'ın verdiği bilgiye göre, invisalign yöntemi tüm süt dişleri düşüp yerine daimi dişlerin geldiği 12 yaşından itibaren başarıyla uygulanabiliyor. Alt veya üst çenenin önde-geride olması gibi çenenin pozisyonunu ilgilendiren durumlarda 8-12 yaşlarında tedavi gerekiyor. Bunun dışında yaş faktörü önem taşımıyor. Tedavi süresi ise dişlerdeki çapraşıklık oranına göre 9-15 ay arasında değişiyor.

AA

False