GeriEtkinlikler Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi

Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi

Çocuklar birbirinden lezzetli yemekler hazırlayarak çok eğlendiler.

Bu kez yemek bloggerları oturdu, mutfağa çocukları girdi. İglo’nun 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde hazırladığı mutfak etkinliğinde yemekleri çocuklar yaptı.

Menüde balık köfte vardı

Anne ve babaların küçük aşçıların yamakları olarak tezgaha çıktığı İglo mutfağının menüsünde; balık burger, Akdeniz salatası ve muzlu puding vardı. Yemek yapmak konusunda ebeveynlerini aratmayan çocukların, balık köftelerini yaparken keyiflerine diyecek yoktu.

Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi

Bundan sonra köfteleri evde de minikler yapacak

Köfte yapmanın püf noktaların öğrenen minikler, usta aşçılara parmak ısırtacak maharetli elleri ile köftenin hamurunu yoğururken bundan sonra evde köfteleri kendilerinin yapacağını belirttiler.

Salatayı keyiflerince hazırladılar

Akdeniz yeşilliklerinden oluşan salata kasesine mısır, salatalık, havuç, turp gibi damak tatlarına uygun buldukları eklemeleri yapmayı ihmal etmeyen minikler, sosun sırrını baş aşçı Özden Yılmaz ablalarına sormayı ihmal etmedi.

Ben de Esin kızımla katıldım

Her ne kadar anneler çocukları ile gelmiş olsa da, Önder bu iş için fazla büyük olduğundan mutfağa benim için manevi kızım Esin girdi. Evde olsa annesi ve ben yemek yaparken tüm malzemelerden uzak tuttuğumuz Esin’in burada şef aşçının kendisi olacağını öğrenmesi çok hoşuna gitti. Yemeğe hangi malzemenin ne kadar konacağından, hangi sosların kullanılacağına kadar her konuda kendi karar veren Esin, mutfakta otorite olmanın keyfini çıkardı.

  

Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi
   
Yemekleri çocuklar yaptı, anneler yedi

Pratik ve lezzetli

Çocukların yemeyeceğini düşünerek evde balık köftesi yapmıyordum. Ancak balık gibi soframızda her hafta en az iki kez bulunması gereken bir gıdayı çocukların sevdiği bir yemek tarzı olan hamburger ekmeği ile hazırlamak doğrusu aklıma gelmemişti. Balık burgerleri tüm çocuklar iştahla yedi. Özellikle çocuklarına balık yediremeyen annelere denemelerini öneririm. Eminim çocuklar beğenecekler.

Tijen hanım’la ayaküstü sohbet

Lezzetibol.com blogunun yazarı ve aynı zamanda İglo’nun yemek danışmanı olan Tijen Aktay’la ayaküstü İglo’nun levrek ve çuprasından bahsettik. Firmanın piyasaya sunduğu bu iki balık, Akdeniz’de yetiştiriliyor. Denizden çıktıktan 90 dakika içinde fileto edilmiş, özel bir limon sosu ile marine edilmiş ve poşetlenmiş oluyor. Üstelik balığı bu poşetten çıkarmadan kaynamış suya atıyorsunuz ve 14 dakikada pişiriyorsunuz. Balık pişerken hava ile temas etmiyor, kendi sıvısında ve özel sosunda pişiyor. Böylelikle lezzetinden bir şey kaybetmediğini belirtiyor Tijen Hanım. Bir de not düşüyor; çiftliklerdeki bu balıkların daha lezzetli olması için onları balıkla besliyorlarmış.

Yemeklerimizin yapılışlarını ve içlerinde neler olduğunu merak edenler için;

SOMON BURGER

MISIRLI VE BEZELYELİ NARENCİYE SOSLU AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ SALATASI

MUZLU PUDİNG

Hazırlayan: Funda Çamözü

False