GeriÇocuk Beslenmesi Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz?

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz?

Çocuklarda iştahsızlık en çok 2-5 yaşları arasında yaygındır. Bu yaşlarda onun küçük midesine küçük lokmalarla büyük besin değerlerinin girmesini sağlamanız gerekmektedir ve eğer yemek seçen çocuğunuz var ise bu dönem bir hayli zor olur. Onların öngörülemeyen yeme alışkanlıkları ve sınırlı gıda tercihleri bu dönemi zorlaştırır. Çocuğunuzda sağlıklı beslenme davranışını pozitif olarak ona empoze etmek için bu basit stratejileri benimsemeyi deneyebilirsiniz.

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz

ROL MODEL OLUN

Olumlu bir rol modeli olmalısınız. Çocuğunuz sizi taklit eder eğer sağlıklı yiyecekler yerseniz, çocuklarınız da yiyecektir.

YAĞ VE ŞEKERDEN UZAK DURUN

Yağ ve şeker barındıran yiyecekler yerine evinize sağlıklı ve besleyici gıdalar almayı tercih edin.

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz

ZORLA BESLEMEYİN

Çocuğunuzu zorla beslemeye çalışmayın, çünkü yemek sırasında onun aşırı strese girmesine neden olabilirsiniz. Sabırlı olun.

SAĞLIKLI BİR YEMEK DENETMEK İÇİN AÇ OLDUĞU ZAMANI KOLLAYIN

Çocuklarınızın en sevdiği yemeklerin yanında sağlıklı sebzeler de ekleyin. Yeni ve sağlıklı bir yemek denetecekken onun en aç olduğu öğünün başında sunun.

SEÇİM YAPMASINA İZİN VERİN

Kimi zaman farklı ve eğlenceli renkler, dokular ve lezzetlerde yiyecekler yapmayı deneyin ve çocuğunuzun ne yiyeceğine karar vermesine izin verin. Meyveleri ve sebzeleri seçmesine izin verin.

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz

YEMEK YAPARKEN YARDIM İSTEYİN

Çocuğunuzun siz yemek pişirirken yardımcı olması için izin verin. Böylece o gıda hakkında daha fazla şey öğrenir ve tadı için heyecanlanır.

YARATICI OLUN

Sağlıklı malzemeleri, çocuğunuzun en sevdiği yiyeceklere dahil ederek yaratıcı yollar ile  ona tattırmayı deneyin. Makarnaya rendelenmiş sebzeler ekleyerek, çocuğunuzun en sevdiği tahıllara dilimlenmiş meyveler ekleyerek ya da meyvelerden püreler pişirerek.

YEMEĞİ EĞLENCELİ BİR ŞEKİLDE SUNUN

Çocuğunuza eğlenceli bir yemek deneyimi yaşatın . Yiyecekleri eğlenceli şekiller haline getirin ve bunları çocuğunuza sunun. Çocuğunuzdan kendi seçtiğiniz sağlıklı malzemelerle  kendi pizzasını oluşturmasını isteyin ve çeşitli pizza sosları yapın.

Yemek seçen çocuğunuzu nasıl sağlıklı beslersiniz

AİLE YEMEĞİ İLE YEMEĞE TEŞVİK EDİN

Aile yemeğini olumlu bir aktiviteye çevirin, bu durum çocuğunuzu yemeğe teşvik edecektir.

MİDESİNİN KÜÇÜK OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Çocuğunuzun küçük bir mideye sahip olduğunu fakat büyük besin ihtiyaçları olduğunu unutmayın, bu yüzden pes etmeyin! Çocuğunuza sağlıklı yiyecekler sunmaya devam edin. Yeni bir yiyeceğin kabul edilmesini teşvik etmek için birçok girişimde bulunabilirsiniz; denemeye devam et!

False